自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢几日發現我個仔牙齒上面有D黑黑哋,後面都有,擦又擦唔掉,好驚係蛀牙呀平時都有幫佢擦牙嘅,但係佢比較唔配合,就求其咁擦兩下就算數
佢20個月啫,使唔使帶佢去睇牙醫呀,如果去睇一定好唔配合

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

https://m.parenting.com.tw/article/5071420-%E3%80%90%E9%BB%83%E7%91%BD%E5%AF%A7%E9%86%AB%E5%B8%AB%E5%B0%88%E6%AC%84%E3%80%91%E5%B0%8F%E5%AD%A9%E7%89%99%E9%BD%92%E9%BB%91%E9%BB%91%EF%BC%8C%E4%B8%8D%E8%A6%8B%E5%BE%97%E6%98%AF%E8%9B%80%E7%89%99/

大宅

seaman1982 發表於 17-7-16 14:14
https://m.parenting.com.tw/article/5071420-%E3%80%90%E9%BB%83%E7%91%BD%E5%AF%A7%E9%86%AB%E5%B8%AB%E5 ...

多謝你
我又無特別比小朋友食鐵劑
咁如果去睇醫生係要揾兒童牙醫定普通牙醫呢?

民房

睇返小朋友牙醫,洗下就得。有個兒童醫生好好,如想睇可以介紹俾你。

子爵府

jaemiya 發表於 17-7-16 14:08
呢几日發現我個仔牙齒上面有D黑黑哋,後面都有,擦又擦唔掉,好驚係蛀牙呀平時都有幫佢擦牙嘅,但 ...

睇落好污糟
應該要去睇牙醫

子爵府

jaemiya 發表於 17-7-16 14:08
呢几日發現我個仔牙齒上面有D黑黑哋,後面都有,擦又擦唔掉,好驚係蛀牙呀平時都有幫佢擦牙嘅,但 ...

去中藥房執2⃣️蚊木刷草,用水浸軟咗,一擦就甩

首頁

尾頁

跳至