3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

阿仔4歲半,高108, 35磅,成日都俾人話瘦婆婆鬧我唔俾野佢食其實我c6高185, 我164, 兩個都瘦底,如有遺傳,我地個仔邊有可能係肥仔?解釋得多連我自己都覺得煩事實上阿仔身形確實同爸爸一模一樣,手長腳長,向上發展而唔係向橫發展我已經好用心整野俾佢食架啦,佢唔長肉真係冇晒辦法

別墅

回覆樓主:

阿仔4歲8m, 高110 cm, 38磅, 之前佢面仔凹晒,不停食野都係重左少少,但keep到生長線75,bmi正常範圍,如有人話佢瘦,我會講生長線同bmi正常,佢只不過係扯高左,你仔仔同我仔仔差唔多,冇問題

大宅

我仔同你仔一樣,4y7個月,身高109cm 重35磅,我奶奶成日都話佢瘦,成日都比說話我聽意思係話我湊得唔好,仲叫我同佢去睇醫生睇下有無病(emoji)但我自問好比心機去整野比佢食,又茶點又生果又甜品,一星期都有4、5日湯水,咁佢唔生肉我都無計,唔似人地d小朋友咁大大隻隻,但佢平時訓得屙得又少病,我唔覺得有咩問題囉

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

你自己咪理d人太多喇,費事心煩

複式洋房

回覆樓主

我個女又係食極唔肥。嘥米飯果d.d人又係成日話佢瘦。叫我俾多d野佢食。我通常都答佢。。係呀。我虐待佢丫嘛。。。
咁佢地就唔岀聲。。。。

大宅

回覆樓主:

我囝4歲4個月,103cm,32磅都係奀瘦。佢唔係係食野,食3餐,下午茶飲鮮奶。都係唔吸收,我都無計,又唔係無俾佢食,但佢活動能力強過食力。

有日下午玩完水,由晚上6:xx瞓到第二朝8:xx,佢選擇瞓多過食,我都無計。。。

民房

Gracenbb 發表於 17-7-19 03:33
阿仔4歲半,高108, 35磅,成日都俾人話瘦婆婆鬧我唔俾野佢食其實我c6高185, 我164, 兩個都瘦底 ...

做下啲DNA檢查睇吓自己身體吸收邊啲營養功能好啲
食多d你身體識得吸收嘅嘢
反正呢啲測試一生受用
我就用咗來減肥

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

。。。你地呢d點算奀呀。。。

公爵府

回覆樓主:

我仔又係成日被人講,不過係因為佢唔鐘意食飯,食餐飯成粒鐘,脾氣又大,眾壞嗮喇,佢唔鐘意飲湯水,我都冇嗮辦法

大宅

阿仔4歲半,高108, 35磅,成日都俾人話瘦婆婆鬧我唔俾野佢食其實我c6高185, 我164, 兩個都瘦底 ...

我仔9歲,138cm,得44磅,見親99,佢都俾說話我聽,話我無俾野阿仔食,之後又不停俾d零食我仔(平時我地絕少食零食),好彩c6都幫我講說話,話阿仔食好多野,全屋食得最多係佢,事實上以正餐黎計,我個仔食既份量真係算多,但佢食極都唔肥我都無計,真心灰

民房

其實小朋友正常飲食習慣,正常成長,不要太擔心

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你地果啲未算奀,我好記得自己7歲先得38磅,大肚最低去到84磅,超誇張,我又係由細到大食極唔肥,直到生完仔就開始重喇,而家110磅了。我仲大食過個200磅既老公,佢不知幾葡萄我

我都好明個仔比人話奀既感受,搞到抑鬱症,我仔似我,出世4磅,10個月得18磅半,我都儘量同自己講,健康就好了。

子爵府

BK Milk勳章

我個女仲奀,5歲4個月104cm,31磅!

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

好明你 因為我囝都係遺傳6299矮同細骨架,跟住又係煮足飯同一定要佢午睡。不過都係唔太長肉

大宅

ero 發表於 17-7-26 00:36
我個女又係食極唔肥。嘥米飯果d.d人又係成日話佢瘦。叫我俾多d野佢食。我通常都答佢。。係呀。我虐待佢丫嘛 ...

答得好

大宅

Lyrarara 發表於 17-8-19 14:02
做下啲DNA檢查睇吓自己身體吸收邊啲營養功能好啲
食多d你身體識得吸收嘅嘢
反正呢啲測試一生受用

good idea

子爵府

回覆樓主

我仔又係好奀,又唔中意食嘢,食小小就話飽。5歲仔17.5公斤,119cm高,見親99就哦一次,不過我老公都係高瘦,食極唔長肉。我相信個仔都係似足爸爸肥唔到我就繼續比人哦

禁止訪問

複式洋房

我老公183cm16幾磅我162cm105磅個女18歲了得155cm13幾磅所以唔關事

子爵府

回覆樓主

我仔5歲都係得37磅

首頁

尾頁

跳至