自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

請問大家,企缸尺寸外計29寸x36寸,夠用嗎?還是內計要36寸長先夠用?

象牙宮

ozoz 發表於 17-7-19 14:13
請問大家,企缸尺寸外計29寸x36寸,夠用嗎?還是內計要36寸長先夠用?

企缸
沐浴? 1x1米。
長90×闊75cm

想買企缸池來 沐浴?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ozoz 發表於 17-7-19 14:13
我屋企果個內計25" X 32"
不過都要睇你入面會唔會掛架 放沐浴露/洗髮水果啲,
我叫師傅整咗個枕頭位放呢啲, 25" X 32"只係沖涼轉身郁動, 夠用呀!

伯爵府

333s 發表於 17-7-19 15:15
企缸沐浴? 1x1米。
長90×闊75cm

因為個浴缸太舊,有漏水跡象,所有想換企缸冲涼,會砌磚加浴屏,淨返d位用黎儲物,唔打算浸浴。不過我無經驗,唔知36寸長(外計)其實係咪一般單人標準尺寸,我有朋友係內計36寸長,唔知浴屏係咪有標準尺碼,唔係想要幾多寸就幾多寸?

伯爵府

girlbear 發表於 17-7-19 17:16
我叫師傅整咗個枕頭位放呢啲 ...

謝謝你

伯爵府

girlbear 發表於 17-7-19 17:16
我叫師傅整咗個枕頭位放呢啲 ...

我整咗喇,好夠用,我加幾個掛籃上去放洗頭水等等,為ok。

首頁

尾頁

跳至