跳至

首頁

尾頁

複式洋房

小女剛剛1歲,想找學前班,playgroup
想找地方在長沙灣,半日學習的推介
學前班是否主要是學習,playgroup主要是玩遊戲?
如1歲到上小學前是否學前班比較好?
學前班通常是否一星期只上數天,或數小時?
論壇上都有提到長沙灣YMCA,但每次上學時間好似只有一兩小時
除YMCA外有否其他學府推介?
新手剛為女女睇上學資料,謝謝各位

洋房

回覆 肥仔行星 的帖子

東京街恆邦商業大廈2樓 2X5 有間有叫 樂x階 英文PLAYGROUP. 佢地個MISS係尖沙咀教咗好幾年英文PLAYGROUP. 近排逢星期六 上午都有試堂班,我個囝都有玩緊. 我覺得幾好~

複式洋房

肥仔行星 發表於 17-7-21 14:40
小女剛剛1歲,想找學前班,playgroup
想找地方在長沙灣,半日學習的推介
學前班是否主要是學習,playgroup主 ...

我仔15個月開始上美孚嘅playgroup(honeyxxx),一星期一堂,上左2個課程。(而家21m)
早2日都有喺YMCA報名上英文playgroup。

別墅

crystal_ghost 發表於 17-12-18 02:57
我仔15個月開始上美孚嘅playgroup(honeyxxx),一星期一堂,上左2個課程。(而家21m)
早2日都有喺YMCA報名上 ...

Honeybee or ymca playgroup 好?

複式洋房

riversa 發表於 18-1-11 00:33
Honeybee or ymca playgroup 好?

honeybee唔錯,
ymca黎近星期六先上第一堂

複式洋房

我見最近扶康會在荔枝角也有PLAYGROUP 體驗堂
有與趣可以試下

複式洋房

謝謝各位

別墅

回覆樓主

YWCA都有?

首頁

尾頁