跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位媽咪知唔知interview會問d咩? 有d咩要留意?

有冇媽咪巳經in左, 或就in, 今年n1?

大宅

阿女1月頭已經in咗 (今年n1), 阿校長講完學校的資料之後就問我有冇問題, 佢答咗跟住就走得.

別墅

你好, 我bb現在8個月大, 請問幾時開始要交form 架? 個程序係點啊? thanks

原帖由 myjacob 於 09-1-31 23:03 發表
阿女1月頭已經in咗 (今年n1), 阿校長講完學校的資料之後就問我有冇問題, 佢答咗跟住就走得.

男爵府

畀面勳章

原帖由 cherry_bird 於 09-2-1 15:39 發表
你好, 我bb現在8個月大, 請問幾時開始要交form 架? 個程序係點啊? thanks

WHICH MONTH AR????YOUR BB...I AM 0804 MAMI,,,,,,,,,,MAY BE WE ARE SAME TIME TO STUDY AR.....

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實網上有form download, 幾時都可以寄去o架~
我都係0804 mami, 阿仔2個月時我已經寄左form, 排60呀! 都唔知有冇得interview

大宅

即是唔洗問小朋友問題, 唔洗問大人問題?
需時幾耐呀?

我個女咪可以同你個女做同學, 佢叫KIKI.

原帖由 myjacob 於 09-1-31 23:03 發表

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

原帖由 cherry_bird 於 09-2-1 15:39 發表

咁應該唔洗交了, 排得黎你 個 b 都可能 n3/n4 了.

大宅

我個女係0701, 一有出世紙就交表

interview 基本上冇問過我地野 (不過有朋友話校長有問佢地, detail唔記得了).. 大概15min就走得. in完過跟住個禮拜就收到offer.

大宅

一月份出生大囝大囡就隱陣少少,一有出世紙就交表~~!有時整係一月份出生都有唔少人報, 因N1每年收得十幾個, 今年得11人咋. 口裨好就勁多人報,真係超難!所以交表時話最少要等2年半至3年. 一月份出生就著數D.

原帖由 myjacob 於 09-2-3 22:39 發表
我個女係0701, 一有出世紙就交表

interview 基本上冇問過我地野 (不過有朋友話校長有問佢地, detail唔記得了).. 大概15min就走得. in完過跟住個禮拜就收到offer. ...

:-)

大宅

係呀! 同意!! 口裨好就勁多人報,真係超難! 有D人等到n3/n4才有位呀!!每年收得幾十人,但報名就幾佰人.

原帖由 wongs 於 09-2-5 23:28 發表
一月份出生大囝大囡就隱陣少少,一有出世紙就交表~~!有時整係一月份出生都有唔少人報, 因N1每年收得十幾個, 今年得11人咋. 口裨好就勁多人報,真係超難!所以交表時話最少要等2年半至3年. 一月份出生就著數 ...

大宅

都有人排到 in 完唔收架!! 家長同學校信念不同. 佢就會reject 你. 所以不是一定排到就必收.

原帖由 himmom 於 09-2-5 23:51 發表
係呀! 同意!! 口裨好就勁多人報,真係超難! 有D人等到n3/n4才有位呀!!每年收得幾十人,但報名就幾佰人.

大宅

原帖由 himmom 於 09-2-6 23:17 發表
都有人排到 in 完唔收架!! 家長同學校信念不同. 佢就會reject 你. 所以不是一定排到就必收.

前幾日去左interview 都冇問乜野 剩係校長講下學校理念 教學方法 同小朋友傾下
不過 吾知收吾收阿....話一個月內會通知
希望收啦

大宅

你係咪11/2 ~11:30 in 呀?

我in 12:00, 之前同個女坐出面等, 我個女見到你地走say "哥哥bye bye", 著籃色裙.

原帖由 JadeW 於 09-2-13 08:45 發表

前幾日去左interview 都冇問乜野 剩係校長講下學校理念 教學方法 同小朋友傾下
不過 吾知收吾收阿....話一個月內會通知
希望收啦

男爵府

想問,知唔知救世軍大窩口幼兒園好唔好呀?

大宅

原帖由 bluebell22 於 09-2-13 09:45 發表
你係咪11/2 ~11:30 in 呀?

我in 12:00, 之前同個女坐出面等, 我個女見到你地走say "哥哥bye bye", 著籃色裙.

係阿~~~ 我地in 11:30嫁
我記得你地~~

果日你地interview 有冇問d乜阿?
吾知會吾會收呢
真係好鬼緊張添
希望有緣可以做到同學仔啦

大宅

其實冇特別問, 只係提下d理念, 問我有冇問題.
因只得我一個, 要照顧囡囡加上自己緊張, 只好話冇.

之前想同校長傾下, 等囡囡warm up後, 等佢自己同校長玩下傾下... 結果冇...總結媽咪表現差...

真係好鬼緊張, 我都希望可以做到同學仔.
你有消息請你話我知...thanks.

原帖由 JadeW 於 09-2-13 17:02 發表

係阿~~~ 我地in 11:30嫁
我記得你地~~

果日你地interview 有冇問d乜阿?
吾知會吾會收呢
真係好鬼緊張添
希望有緣可以做到同學仔啦

大宅

全程都是校長的說話,very nice........
不過有時又會同小朋友說一二佝咁.:lol:

大宅

今日收左註冊信啦
下星期一會去俾錢lu

我地係讀n2嫁 - 有冇人一樣阿??

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 # 的文章

hi, 我個仔都讀n2(是否有n1-4)??終於等到la.我忘記學費多少添. 唔知有沒有機會做朋友呢???
;-)

大宅

原帖由 常歡笑 於 09-2-20 22:35 發表
hi, 我個仔都讀n2(是否有n1-4)??終於等到la.我忘記學費多少添. 唔知有沒有機會做朋友呢???

我其實冇問過 只係睇d學校介紹
查到學卷後係 $19,384 (12個月總數)

http://kgp.proj.hkedcity.net/chi/parser.php?file=chi/detail_all.htm&school_id=3906

首頁

尾頁

跳至