自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

據分析,港台31台由早上六點半至深夜一點半放映節目,以每段半小時計,即每天有38段節目,每周266段。
而在這266段節目中,竟有54段錄得0收視;104段錄得0.1點收視;58段錄得0.2點收視;24段錄得0.3點收視。

推算低於0.3點收視的節目,即全港700萬人口中只有不足2萬人收看。

表現差過亞視,ViuTV

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

都無人睇

禁止訪問

回覆樓主

水晶宮

回覆樓主

其實侷某d節目都幾好睇,但唔掌握它的播放時間表,所以無得追

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主

其實我唔明點解00、15、30、45有自我宣傳時間,簡直浪費,佢又唔係靠廣告生存,次次轉台都要睇一大段節目介紹。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

kamjjj 發表於 17-7-28 11:43
據分析,港台31台由早上六點半至深夜一點半放映節目,以每段半小時計,即每天有38段節目,每周266段。
而 ...
你真係好好,時時監察住港台

翡翠宮

畀面勳章

贊成TVB取消播放港台節目時段,由得港台自生自滅,最好獨立埋,唔需要政府呢個「老細」
日日是好日

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有時C6轉左過去睇, 但我堅頂唔順悶到呢

大宅

回覆樓主:

D黃面公黃面婆仲好意思日日巴巴閉嘈

摺咗佢啦!

水晶宮

1314625 發表於 17-7-28 11:49
其實侷某d節目都幾好睇,但唔掌握它的播放時間表,所以無得追

Agree...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

警訊可能係最好睇嘅港台節目

男爵府

其實佢星期六晚播音樂會幾好呀, 冇電視台會播呢D
零距離科學和其他documentry都唔錯丫, 我支持RTHK

男爵府

我仔好鍾意轉31台睇動物同電車

侯爵府

節目性質局限了收視, 無得同大台比

伯爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主

其實佢地唔可以賣廣告,又無宣傳電視節目內容,加上其他電視台節目咁多元化,少人睇好正常

伯爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

fiona_k 發表於 17-7-28 12:12
零距離科學和其他documentry都唔錯丫, 我支持RTHK ...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

MsBusy 發表於 17-7-28 12:10
警訊可能係最好睇嘅港台節目

同意! 另外, 最討厭頭條新聞

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

我覺得80/90年代嗰時d節目幾好睇,親親孩子天呢d,好啱小朋友睇

另外有一套我唔記得名,講對父母以為個仔係鋼琴天才,後尾好似壓力大自殺咗先發現佢係數學天才,唔知有無重播過

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

fiona_k 發表於 17-7-28 12:12
零距離科學和其他documentry都唔錯丫, 我支持RTHK ...
我都長期開住31台或Viu,好多資訊節目好睇,近來有個「中國故事」講改革開放後,中國人追夢過程,都唔錯。

首頁
12345...6

尾頁

跳至