親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

小弟第一次去杜拜,請問杜拜邊間酒店好又企理🙏🏻

禁止訪問

珊瑚宮

IKaNai 發表於 17-7-29 02:58
帆船酒店啦, 要求唔高的話, 勉勉強強叫做住得下人.

最緊要執正些,涼鞋、短褲不比入餐廳

禁止訪問

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

上hotel.com搵岩筆直咪book,杜拜好細咋wor

珊瑚宮

IKaNai 發表於 17-7-29 09:58
我上次見到有 Bikini 靚女行來行去呀 ~

話明要"比堅你"靚女。不是靚女或"踢死兔"就無的入

複式洋房

唔該曬

複式洋房

唔該曬

別墅

回覆樓主

剛剛在六月頭去完杜拜,住咗兩間酒店Atlantis 同Mina Salem,兩間都屬於高級
我超鍾意Mina Salem ,雖然你其他時候去應該會好貴,但係由於酒店已包埋水上樂園嘅入場費,酒店裏邊有自己嘅水道有船坐有商場,房又高貴又大,我覺得都好抵
同埋其實Mina Salem ,同系列三間酒店已經包圍着成間帆船酒店,住帆船酒店簡直係傻仔
同系列三間酒店有自己golf car來回水上樂園,個海灘大到無倫,有相為證

別墅

回覆樓主

Atlantis 都OK,不過地點冇咁好,同埋好多遊客同大陸人,個大堂好似好亂咁,川流不息,不過係包埋水族館同水上樂園,仲有好多好抵嘅增值套餐,我嗰陣時話加$400港紙就已經有兩日早餐下午茶全日任飲

ha-ppyday    發表於 17-8-1 13:37

複式洋房

Cateyeshk 發表於 17-7-30 01:01
Atlantis 都OK,不過地點冇咁好,同埋好多遊客同大陸人,個大堂好似好亂咁,川流不息,不過係包埋水族館同 ...

收到,唔該曬

珍珠宮

大塊活 發表於 17-7-29 01:02
小弟第一次去杜拜,請問杜拜邊間酒店好又企理🙏🏻

話勉勉强強住帆船酒店嗰d, 唔好理佢啦!明玩嘢㗎!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Cateyeshk 發表於 17-7-30 00:58
剛剛在六月頭去完杜拜,住咗兩間酒店Atlantis 同Mina Salem,兩間都屬於高級
我超鍾意Mina Salem ,雖然你其 ...

咁請問mina可坐船去其他兩間同集團酒店嗎?水上樂園同atlantis比邊個正d? 我買左飛新年去。
明天會更好~~

別墅

LongRyan 發表於 17-8-4 13:51
咁請問mina可坐船去其他兩間同集團酒店嗎?水上樂園同atlantis比邊個正d? 我買左飛新年去。
...

Mina Salem 嘅水道可以去同系列嘅另外一間更高級嘅酒店,好似有啲似啲屋仔,不過我唔係好鍾意,因為佢唔近酒店大堂,每次出入都要靠駁船,咁啲鬼佬會鍾意多啲,為私隱度高,間屋仔share一個自己嘅泳池,Mina Salem to water park and 同系列平啲嗰間酒店要搭golf car,個條好長嘅海岸線,有一條馬路就係入去帆船酒店嗰條,都係搭2分鐘
水道around trip whole hotel take around 20 min
酒店仲有一個仿古城嘅商場,遊客都會去,嗰個就只需要喺酒店行過去就得

別墅

回覆樓主

Waterpark, Atlantis is bigger but also need to walk more, because I went in super super hot summer, it really really hurt my feet,lucky that when I went there, not many ppl, no need to queue, but I guess in Dec and Jan , the queue may take u 30 min, the lazy river is long and leisure when compared with wet wild, but the one in wet wild is more exciting as it is integrated with slide component
Both have exciting adult only slide , and fun kid zone
But the price for both is not cheap, so if I am not the resident , I won't go both
Or u can do like me, live in both hotel to save money
One added value for Atlantis is the aquarium , but there is also a free aquarium in Dubai mall

男爵府

LongRyan 發表於 17-8-4 13:51
...
我剛去完返黎,帆船酒店嗰邊個water park好玩d!坐大水泡嗰d slide 長d,!
atlantis少d野玩同slide短d

大宅

gromityaya 發表於 17-8-13 21:58
我剛去完返黎,帆船酒店嗰邊個water park好玩d!坐大水泡嗰d slide 長d,!
atlantis少d野玩同slide短d
...

您們(emoji),我們一家星期六去,香港那裡唱杜拜錢方便?謝謝

男爵府

DearDaniel 發表於 17-9-25 22:41
您們(emoji),我們一家星期六去,香港那裡唱杜拜錢方便?謝謝
我攞美金去杜拜機場換咋

男爵府

Cateyeshk 發表於 17-7-30 00:58
我超鍾意Mina Salem ,雖然你其 ...

大宅

gromityaya 發表於 17-9-26 18:16
我攞美金去杜拜機場換咋

我係堅成換左的傍身

首頁

尾頁

跳至