親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

計劃到黃金海岸旅遊,如經holiday holiday 訂房 apartment
1. 有手續費嗎
2. 除租金外,有沒有清潔費或其他費用
3. 有沒有免費取消
4. 要付訂金,會是多少

謝謝各位分享

男爵府

1) 有,1.5%credit card charges
2)冇
3) 冇
4)全付

男爵府

papajelly 發表於 17-8-21 21:45
1) 有,1.5%credit card charges
2)冇
3) 冇

明白曬!

就咁上網訂,等回覆就可以?

男爵府

係,佢會有email confirm, 出發前又有email 問你幾點到
Btw, about your Q2, 冇清潔費係因為唔會來清潔,機基本上全部self service

男爵府

papajelly 發表於 17-8-22 05:30
係,佢會有email confirm, 出發前又有email 問你幾點到
Btw, about your Q2, 冇清潔費係因為唔會來清潔,機 ...

無人來執屋,要自己一腳踢做清潔

請問一下在訂房期間,有無見到做訂房優惠?例如:早鳥?

Thx

男爵府

如果唔煮食,基本上係唔會清潔,不過煮食都有洗碗碟機。另外會洗下衫。
早鳥唔清楚,因為我好遅訂,只知越遅訂選擇會越少

男爵府

papajelly 發表於 17-8-22 22:34
如果唔煮食,基本上係唔會清潔,不過煮食都有洗碗碟機。另外會洗下衫。
早鳥唔清楚,因為我好遅訂,只知越 ...

謝謝分享
我想租apartment,可以煮簡單早晚餐、又可以洗衣服,慳番d又唔洗帶咁多衫

子爵府

wyh:) 發表於 17-8-23 08:36
謝謝分享
我想租apartment,可以煮簡單早晚餐、又可以洗衣服,慳番d又唔洗帶咁多衫

自己煮晚餐慳唔少,一定要買牛扒,我地出去食扒最平都AUD2x一餐,我地7個人,最平都AUD150一餐。係超市買大大塊自己煮,AUD60有找,仲要唔只有扒,仲有埋配菜,意粉,湯,平好多

男爵府

MSAA 發表於 17-8-23 09:20
自己煮晚餐慳唔少,一定要買牛扒,我地出去食扒最平都AUD2x一餐,我地7個人,最平都AUD150一餐。係超市買 ...

我就係想咁樣
請問通常要自己買油、調味料及洗衣粉....
Thx

子爵府

wyh:) 發表於 17-8-23 09:46
我就係想咁樣
請問通常要自己買油、調味料及洗衣粉....
Thx

所有調味料自己買,洗衣粉,洗潔精,洗碗碟機粉每樣有兩包,其實唔夠用,都要買。不過我住兩星期,而且有7個人,所以最後大部分野都用得晒。

男爵府

MSAA 發表於 17-8-23 10:15
所有調味料自己買,洗衣粉,洗潔精,洗碗碟機粉每樣有兩包,其實唔夠用,都要買。不過我住兩星期,而且有7 ...

明白曬!

你地有7個人住apartment 好方便,又熱鬧d

你們14天都是同一apartment?

子爵府

wyh:) 發表於 17-8-23 10:31
明白曬!

你地有7個人住apartment 好方便,又熱鬧d

係呀!因為一開始老公話唔自駕,所以訂左APARTMENT 係SURFERS PARADISE, 點知最後又話自駕,但holiday holiday冇得取消,所以冇改到。不過我地係HEA遊,一日去一個景點,有日只係出去食完lunch buffet跟住係海灘玩一個下午,可能有人話浪費時間,但我地鍾意係一個地方留耐d,感受一下人地既生活

男爵府

MSAA 發表於 17-8-23 10:41
係呀!因為一開始老公話唔自駕,所以訂左APARTMENT 係SURFERS PARADISE, 點知最後又話自駕,但holiday hol ...

輕鬆玩都幾好呀
請問你住邊間apartment?都方便嗎?
我諗我地都會自駕,通常apartment都有免費泊車,對嗎?

子爵府

wyh:) 發表於 17-8-23 10:49
輕鬆玩都幾好呀
請問你住邊間apartment?都方便嗎?
我諗我地都會自駕,通常apartment都有免費泊車 ...

我住Tower 1 Chevron Renaissance,免費泊車,樓下商場,有食肆,有一間好大既Coles,好方便,買得多野,可以推埋trolley 上去,放係大堂外。樓下有間Max Brenner飲朱古力好好味,佢收10點,我地食完飯先落去飲

不過如果你自駕,其實唔一定住surfers paradise ,我見呢度有jm住得好近海又平,你睇下pot pot平遊澳洲個post

男爵府

MSAA 發表於 17-8-23 11:04
我住Tower 1 Chevron Renaissance,免費泊車,樓下商場,有食肆,有一間好大既Coles,好方便,買得多野,可 ...

已經睇左potpot 仲有missmama 的分享,好精彩thx

男爵府

Surfers paradise 熱鬧好多,其他地方內街靜英英,又少街燈

首頁

尾頁

跳至