想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無向王醫生到做ivf成功既可以分享一下?成個療程大概多少錢?及各jm可否分享流程?謝謝

別墅

回覆 shan0609 的帖子

我都考慮緊去他的診所做IVF,原本想找實ec或老劉, 但我是高0, 而且有多野問,怕老劉不做我的CASE, 寶EC太忙未必理到我咁多。我見有JM話王EC很好,之前也在北E診症

大宅

cindyhung716 發表於 17-10-10 11:59
回覆 shan0609 的帖子

我都考慮緊去他的診所做IVF,原本想找實ec或老劉, 但我是高0, 而且有多野問,怕老劉 ...

王e生去咗邊嗯?

大宅

alice327 發表於 17-12-17 17:35
王e生去咗邊嗯?

自己開左診所呀
上fb 打王家瑋

大宅

bell18 發表於 17-12-17 17:55
自己開左診所呀
上fb 打王家瑋

Ok thx

別墅

shan0609 發表於 17-8-24 20:18
有無向王醫生到做ivf成功既可以分享一下?成個療程大概多少錢?及各jm可否分享流程?謝謝
...

我一共飛左台灣4次,

1次初診, 第2次回診+ 抽卵, 第3次植入前回診, 第4次植入.

25/10 當日既預約時間係10:15, 去到既時候已經好多人,
等左好似45分鐘到, 就聽到謝醫師叫我,
姑娘尋日已經講左要先見謝醫師, 幫王醫師做返我文件上既整合,

但我個人覺得謝醫師普通, 問親佢都話吾得
見完之後, 要再等王醫師, 姑娘叫我出去食下野,1:20先再返去.

終於等到2點多就見到王醫師, 幫我做左超波, 佢都有問必答的,

醫師話我應該抽多過10粒, 所以都應該吾可以當月植入, 要雪胎!
之後就埋單, 姑娘會教打針 (因為我係day 2, 所以姑娘已經幫我打埋)
Day2-Day 9打排卵針 (8天)
Day6-Day 9 打抗排 (4天)
Day10會回診check 卵泡, Day 12 抽卵

2/11 第2次回診 4/11 抽卵,4/11抽卵係全身麻醉所以係唔會痛,

我抽左21粒卵, 所以事後有打到止痛針,

瑋亦會比既止痛藥, 所以都係OK既.

1/12第3次回診(植入前回診), 都係CHECK 下內膜同埋抽血

睇指數, 如無問題就可以下一個星期植入, 瑋會比我選擇邊一日.

所以都係日子都係FLEXIBLE , 拎左1個星期既藥.

ESTRADE / ASPRIN /UTROGESTAN /HYDROXYPROGESTERONE /

CRINONE

8/12 植入, 首先見瑋先, 佢會比返解凍左既胚胎圖, 之後就會講解下,

見完瑋就係拎藥先既

1袋係植入後食既藥,1袋係懷孕後食既藥.

姑娘打油針, 之後就落去B1 等植入.

等左一段時間就推左入手術室,

之後過左唔知幾耐瑋終於入黎,

植入過程好快(5分鐘都無), 唔痛, 我淨係知佢拎住條管放左入去..

之後塞埋快孕隆.

之後就係香港驗孕.

大宅

20170912KSY 發表於 17-12-18 11:22
我一共飛左台灣4次,第1次初診, 第2次回診+ 抽卵, 第3次植入前回診, 第4次植入.
25/10 當日既預約時間係10:1 ...

全程用左幾多錢????

別墅

回覆 sym1123 的帖子

唔計酒店, 唔計機票, 港幣5萬左右

大宅

20170912KSY 發表於 17-12-21 15:07
回覆 sym1123 的帖子

唔計酒店, 唔計機票, 港幣5萬左右

祝你好孕。。

別墅

sym1123 發表於 17-12-21 15:15
祝你好孕。。

大宅

shan0609 發表於 17-8-24 20:18
...
王醫師正呀, 一次IVF攪掂, 剛用咗5萬左右, 未計旅費

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章

想問王醫師植入前後有無要求打油針?打得多嗎?

別墅

sin_cinderella 發表於 18-1-8 10:29
想問王醫師植入前後有無要求打油針?打得多嗎?
我植入DAY 5 雪胎既: 植入前幾日要打一支,
植入當日要打一支,
植入後 TOTAL 要打4支

首頁

尾頁

跳至