單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我地大家都係離過婚,佢有一仔一女,跟前妻,而我係覺得未可以俾到小朋友最好的生活條件寧願唔生,所以就算跟前夫結婚11年都冇小朋友。結果天意弄人,係做安全措施下都有可以意外有佐,可能覺得係天意,而佢都叫我生返個屬於我地既小朋友,我亦覺得係一個小生命唔忍心就咁扼殺。但半個月之前一些小事嘈,大家冷戰半個月,亦可以話係佢避開我半個月,期間我一直放低姿態想暖和返個關係,但一直都講D好傷人的說話俾我聽,直到尋晚,係講到話落佐個B 唔係就算生出黎掉街邊都唔會理!突然覺得好心寒啊,點解之前一路好地地同我講要點去努力搵奶粉錢,係呢幾個月要好好保護我地個BB呢個人會講D咁既說話 以後條路都唔知應該點行落去好......

大宅

回覆樓主

加油唔好放棄呀,我都係一個單親媽咪,我ex係我有小朋友五個月個陣同你男朋友講嘅嘢一樣,到依家2歲半佢都冇見過個小朋友,但我同個小朋友一樣生活得好好,不過條路都行得好辛苦,但都有開心嘅睇住佢慢慢成長,有咩可以搵我傾下希望幫到你啦

複式洋房

回覆 Waiwaibabyo 的帖子

多謝妳,而家心情平復好多啦,無論幾辛苦我都唔會放棄!只是可憐個BB未出世就已經冇老豆

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

安慰說話唔多講,只想提樓主,bb既出世紙就唔好落父親姓名。

不知所謂的乙陸!!!

複式洋房

回覆 chowqv 的帖子

唔會啦,說話講到咁!所以大部分傷心都係因為覺得未出世就冇佐爸爸...

男爵府

他係吾係有壓力才導致講野沖口而出(難聽說話)呢?
無論係點都好,胎兒有堅強既媽媽好感恩,
別太抱怨未出世就冇爸爸,只不過係分開住者。
努力面對生活,困難會克服的, 加油呀!

水晶宮

迷失方向 發表於 17-8-30 00:20

唔會啦,說話講到咁!所以大部分傷心都係因為覺得未出世就冇佐爸爸... ...

一個咁樣既阿爸,無就好過有。
不知所謂的乙陸!!!

複式洋房

回覆 cedarcone 的帖子

謝謝你 之前我一直都以為係負氣說話定有乜壓力,所以先一路放低姿態同佢傾,不過而家相信都唔係咯,無論點都好,人生總要繼續

複式洋房

你講得冇錯,雖然條路會好難行,不過我信我得嘅☺️

翡翠宮

最緊要經濟獨立 & 出世紙唔好落條蛋散既名

咁你以後就開心過每一日.

水晶宮

迷失方向 發表於 17-8-30 09:29

你講得冇錯,雖然條路會好難行,不過我信我得嘅☺️

呢個世界,做過先可以講得唔得。
唔好再沉係"小朋友一出世就無爸爸"呢個負皮中…諗下bb有呢個媽媽,足以頂晒。
人生邊個無多少缺陷,遺憾…珍惜有既野,好過諗d無既野。
我個仔都係出世紙只得我個名,佢就黎10歲,依然開心地成長。
不知所謂的乙陸!!!

大宅

妳人生中遇到第二個渣宰

公爵府

迷失方向 發表於 17-8-29 17:16
我地大家都係離過婚,佢有一仔一女,跟前妻,而我係覺得未可以俾到小朋友最好的生活條件寧願唔生,所以就算 ...

突然咁講,佢肯定有嘢,係咪有咗第二個,態度變得咁快,不過我覺得呢個階段,都係大家好好坐低傾下

複式洋房

回覆 Liangbobo 的帖子

第一個,前夫係好好人好好心地,但性格唔夾同感情真係淡到盡頭先會行呢條路!希望唔好再遇到呢D人了,一次夠傷

複式洋房

回覆 mini1204 的帖子

佢講到明一係去落,要生都係我自己負責,仲點會落佢個名啊,我肯佢都唔制啦

複式洋房

冇得我再去沉啦,而家只能面對現實,幫自己打氣。好彩我有好好既屋企人,肯幫我湊,之前我冇聽佢講走去辭職,呢樣先係不幸中既大幸。兩萬人工扣佐租屋慳慳地都應該夠養BB,唔夠再做多份PT,點都捱得過去💪

複式洋房

hoganbaby 發表於 17-8-30 15:37
突然咁講,佢肯定有嘢,係咪有咗第二個,態度變得咁快,不過我覺得呢個階段,都係大家好好坐低傾下
...
我搵佢傾佐三次,說話一次絕過一次,我都冇去諗佢係唔係有佐第二個,不過你咁講都有可能傢。但如果係真有第個而咁對我同未出世個仔,更加唔使傾了

水晶宮

迷失方向 發表於 17-8-31 01:24

冇得我再去沉啦,而家只能面對現實,幫自己打氣。好彩我有好好既屋企人,肯幫我湊,之 ...

咁你比我好彩得多。真的,我佗住阿仔時,莫講屋企人支持,我一家仲要受喪母之痛;所以,你專心養胎,bb係感受到的。
不知所謂的乙陸!!!

複式洋房

妳真係好堅強!我都明白而家要顧住個B好好養胎,但控制唔到啊,而家晚晚訓唔到,最慘夾硬食都食唔落...前幾日產檢個磅數跌到啱懷孕個陣!好彩BB還健康

水晶宮

迷失方向 發表於 17-8-31 02:45

妳真係好堅強!我都明白而家要顧住個B好好養胎,但控制唔到啊,而家晚晚訓唔到,最慘 ...

食唔落就算,但點都要訓得好d。
食得長肉(阿媽身上),訓得長胎(阿b身上)。
不知所謂的乙陸!!!

首頁

尾頁

跳至