自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

男爵府

回覆樓主:

吾駛擔心,新聞話香港經濟穩健

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

回覆樓主

我成日覺得搵工好似玩緊緣份遊戲,當緣份一到擋都擋唔住。加油!繼續send CV,Mr Right一定會在適當時候出現。

大宅

小傑媽媽 發表於 17-8-31 18:42
我都係,真係好難搵工,年紀大學歷低既我,邊夠d後生仔爭?

都唔係,梗有顧主喜歡請有經驗成熟嘅人,因為普遍後生唔抵得諗,唔捱得,做多少少就話辛苦,下下先講回報(一位老闆跟我反映)

瑪瑙宮

yanyan18 發表於 17-8-31 13:24
依家個市真係好靜。。依兩星期都無interview..
好擔心
請大家給我力量

邊行嘅中工

男爵府

stagea 發表於 17-8-31 18:12
我七月開始揾⋯⋯好快有工返,點知去左地獄兩星期,又再揾左兩星期,返工中!加油:f ...

咩因素會想再轉工? OT定工作性質?

男爵府

好擔心
請大家給我力量
搵中工? 有冇大工或小工?
send cv 前睇多兩轉好D 喎

侯爵府

之前我都搵咗成年先搵到新工,下半年係靜啲

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

加油

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

西檸 發表於 17-8-31 18:55
咩因素會想再轉工? OT定工作性質?

前公司係摺左!就去左地獄!入面有個阿嬸⋯⋯老海鮮!人事部阿姐一個!
係到指指點點!企係影印機都話人阻住哂!

所以我咪唔撈囉⋯⋯

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

小傑媽媽 發表於 17-8-31 19:39
因為試過比人歧視年紀大,所以知機會渺茫!試過send CV 去一間公司,約廿分鐘後收到佢哋電話,一開始已經話 ...

你都好未出門口!

我試過去見工,全英文對答、再見部門主管!講到幾時返工就講,俾唔到我要求既人工!仲要叫我減價,再考慮一下、俾埋手機號碼叫我直接回覆佢、我話好呀考慮下先,明天回覆!一出到去等電梯已經掉左個號碼!

價錢唔啱叫我上去做乜!呢d公司超老土!

大宅

stagea 發表於 17-8-31 19:52
你都好未出門口!

我試過去見工,全英文對答、再見部門主管!講到幾時返工就講,俾唔到我要求既人工!仲 ...

仲好笑!講完一大輪價都係唔請,講真無心請就唔好講價。

大宅

小傑媽媽 發表於 17-8-31 19:39
因為試過比人歧視年紀大,所以知機會渺茫!試過send CV 去一間公司,約廿分鐘後收到佢哋電話,一開始已經話 ...

所以都會考慮CV透露埋年齡,確實唔想浪費時間車費。

琥珀宮

QQ6543 發表於 17-8-31 20:02
仲好笑!講完一大輪價都係唔請,講真無心請就唔好講價。

講完一大輪價都係唔請?

唔明

禁止訪問

大宅

stagea 發表於 17-8-31 20:05
講完一大輪價都係唔請?

佢講倒我好適合份工同請硬咁....所以我先肯減,點知最後都無哂影。

琥珀宮

QQ6543 發表於 17-8-31 20:10
佢講倒我好適合份工同請硬咁....所以我先肯減,點知最後都無哂影。

咁都有!d公司真係好cheap

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

好擔心
請大家給我力量

加油

首頁
23456...11

尾頁

跳至