婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

rabbitwinnie 發表於 19-12-16 16:52
我都有朱古力瘤..當初發現都好驚..所以完全明你感受...醫生話唔理佢個瘤會愈黎愈大就仲嚴重。而家好好多, ...
家姐之前發現有朱古力瘤大約4cm左右, 醫生話唔理佢係會越生越大,醫生建議佢食住藥觀察先, 唔得先做手術,醫生都係開左visanne比佢食, 呢幾年好好彩都未有惡化, 咁都心安d

珍珠宮

Nosense 發表於 22-10-1 23:48
家姐之前發現有朱古力瘤大約4cm左右, 醫生話唔理佢係會越生越大,醫生建議佢食住藥觀察先, 唔得先做手術 ...

請問要幾cm大才一定要做手術?

複式洋房

Evachau 發表於 22-10-2 06:53
請問要幾cm大才一定要做手術?
醫生話一般5cm以上已經唔算細, 會建議做手術

珍珠宮

Nosense 發表於 22-10-4 23:42
醫生話一般5cm以上已經唔算細, 會建議做手術

Thx for sharing

珍珠宮

tongtongmama 發表於 17-9-12 16:28
今年5月婦科檢查發現左邊卵巢生咗一個3.5cm大的朱古力瘤,婦科醫生話除了手術切除,無辦法根治,即使切除之 ...

請問中醫收費如何?

民房

回覆 tongtongmama 的帖子

可PM中醫資料給我嗎?謝謝

複式洋房

smilingfacee 發表於 17-9-11 10:53
我之前post的, 可以參看下^^"

小妹多年前證實有卯巢細胞多囊症, Keep 住睇政府醫院同西醫婦科專科醫生, 佢 ...

實在好想要中醫嘅資料,麻煩可唔可以pm我
剛剛檢測,我都中朱古力瘤 高齡想生仔,希望中醫幫到我

洋房

回覆 tongtongmama 的帖子

可否PM 中醫的資料給我,我有子宫腺肌症,想睇中醫

別墅

wing.wings 發表於 23-8-31 21:54
實在好想要中醫嘅資料,麻煩可唔可以pm我
剛剛檢測,我都中朱古力瘤 高齡想生仔,希望中醫幫到我
...

中醫通常都要耐D時間, 西醫會比較快同有唔同方式處理, 既然已經係高齡, 先問問西醫意見?
https://www.hk01.com/%E8%A6%AA%E5%AD%90/702004/%E6%9C%B1%E5%8F%A4%E5%8A%9B%E7%98%A4-%E6%87%B7%E5%AD%95%E4%BB%8D%E6%9C%89%E5%B8%8C%E6%9C%9B-2%E7%A8%AE%E6%B2%BB%E7%99%82%E6%96%B9%E6%B3%95-%E8%A1%93%E5%BE%8C%E5%8D%8A%E5%B9%B4%E7%82%BA%E5%8F%97%E5%AD%95%E9%BB%83%E9%87%91%E6%9C%9F

複式洋房

tongtongmama 發表於 17-9-13 11:53
當然可以, 我PM資料俾你, 無論睇中醫西醫都唔好拖, 病向淺中醫。個人覺得呢個病睇中醫比西醫好, 因為西藥只 ...

可以pm中醫資料我嗎?thanks

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊