自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

Alwy81 發表於 17-9-11 14:49
我去開嗰個師傅復位一啲都唔痛喎樓主個個講得咁恐怖,又整到咁痛,我就唔會去試啦!
如果唔係有事就 ...

之前你都介紹咗我去,真係幾好,睇咗幾次好咗好多啦! 用部儀器機時就有少少痛,但復位就一啲都唔痛,多謝推介

男爵府

Dragonmama2012 發表於 17-9-10 02:07
之前pm過你
可能你無去,已再send資料

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Elenalan 發表於 17-9-9 20:07
我定期做正骨當保健,但我個ec唔會啪和chok(我估唔同派別手法唔同),只係用手法理療推正復位,整頸和脊唔痛 ...

我都有呢D情況,可以比醫師資料我嗎
DoDoDo

大宅

可以考慮去睇脊醫聖手中環威靈頓街,$400睇一次

伯爵府

Alwy81 發表於 17-9-11 14:49
我去開嗰個師傅復位一啲都唔痛喎樓主個個講得咁恐怖,又整到咁痛,我就唔會去試啦!
如果唔係有事就 ...

小朋友駝背或隻腳甘(睇相)有無得整?

禁止訪問

侯爵府

Elenalan 發表於 17-9-9 20:07
我定期做正骨當保健,但我個ec唔會啪和chok(我估唔同派別手法唔同),只係用手法理療推正復位,整頸和脊唔痛 ...

可唔可以pm我,我都想整面,我大細面超勁

大宅

Dragonmama2012 發表於 17-9-9 23:06
我做開個啪骨唔係咁暴力,都介紹左不少jm去睇

都係瞓係床到,左啪右啪就復位,全程一個女師傅做 ...

你好,我都想啪面呀,可以介紹我嗎?謝謝!

水晶宮

回覆樓主:

頸椎復位是否叫你放鬆然後扭你個頭,我試過去骨医度試過,但真係好驚成條頸椎扭甩咗會癱咗。你地係啪還是扭架。

男爵府

FoodPanda 發表於 17-9-11 20:45
可以考慮去睇脊醫聖手中環威靈頓街,$400睇一次
是中醫 or 西醫 , 可否pm我 , 謝謝

子爵府

回覆樓主:

我會搵脊醫, 起碼有儀器輔助, 安全好多。

大宅

kc1016 發表於 17-9-27 23:08

sorry,我睇唔到相喎

大宅

kc1016 發表於 17-9-27 23:08

睇到張相啦,呢啲叫拇指外翻,通常係成日著高踭鞋就會咁,如因姿勢不良而形成嘅寒背有得整

男爵府

畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 2016畫展勳章

Dragonmama2012 發表於 17-9-9 23:06
我做開個啪骨唔係咁暴力,都介紹左不少jm去睇

都係瞓係床到,左啪右啪就復位,全程一個女師傅做 ...

請問可以pm女醫師嘅資料畀我嗎?因為我條頸都係好痛呀. thx

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

YKU_123 發表於 17-9-9 10:38
有冇人試過啪骨整背脊正骨 , 係未咁暴力 ? 試左4次 , 佢會叫徒弟捉實你對腳,或者用鐵鍊鎖實你對腳 , 佢係對 ...

正骨應該唔痛的
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

伯爵府

Alwy81 發表於 17-9-30 12:43
睇到張相啦,呢啲叫拇指外翻,通常係成日著高踭鞋就會咁,如因姿勢不良而形成嘅寒背有得整
...

我個仔無著過高跟鞋喎

侯爵府

YKU_123 發表於 17-9-9 10:38
有冇人試過啪骨整背脊正骨 , 係未咁暴力 ? 試左4次 , 佢會叫徒弟捉實你對腳,或者用鐵鍊鎖實你對腳 , 佢係對 ...

最近成日係fb or youtube 見到一個馬來西亞似華人既師父幫人整骨,你可以試試
見佢只係做左某d 野個病人已經好左7-8成
如果有需要搵個真師父好過

子爵府

tinker1212 發表於 17-9-9 16:18
有啪過,但唔會鎖唔會又鐵鏈個啲。啪完好爽個人仲高咗Tim, 但非長遠之計,因啲骨又慢慢去返錯既位。最好都 ...

係,好同意做完高左,起碼1.5吋

大宅

Mary媽咪 發表於 17-9-30 14:59
最近成日係fb or youtube 見到一個馬來西亞似華人既師父幫人整骨,你可以試試
見佢只係做左某d 野個病人已 ...

嗰段片我都睇過,感覺好似啲大陸氣功師一個打十個嗰啲片咁

子爵府

BK Milk勳章

kc1016 發表於 17-9-30 14:57
我個仔無著過高跟鞋喎

Sorry 睇到你地兩個嘅對話忍唔住笑咗
Btw ,希望你仔仔早日康復

首頁

尾頁

跳至