自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

咪咪2007 發表於 17-9-10 11:06
我初用,常常放在裏面開唔晒流出來,即係裡面接埋左開唔晒,有無人可分享心得 ...

塞完坐無影櫈向下拉一拉會感受到,學多兩三次就會上手知道果種感覺

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

艾莉 發表於 17-9-20 15:48
邊會拎出去洗架,梗係廁格攪掂架喇。
不過用杯都差唔多要半年先上手,基本上除左正日第1日要係office 廁所 ...

你意思係由朝早返工到放工返屋企都唔使換?請問咩牌子?thx

珍珠宮

kacary 發表於 17-9-20 17:57
好想試,但好驚唔識室入去
呢D真係要打破心理關口, 如果怕可以先用棉條, 上左手再轉杯, 我都係咁。不過老老實實, 好似另一JM所講, 用杯要耐D上手。
但慣左之後會後悔用得遲

水晶宮

mandychan1611 發表於 17-9-20 11:33
好嚇人……吾會試緊加吾會叫我女去試
我女大個咗我一定教佢有呢樣嘢。佢用唔用就由佢自己選擇。我生佢之前已經用緊,都好幾年了。

子爵府

chilleylok 發表於 17-9-20 21:37
你意思係由朝早返工到放工返屋企都唔使換?請問咩牌子?thx

femmy cycle既teen, 佢容量都夠大,我試過正日既話 可以用到6個鐘。

伯爵府

回覆樓主

我用左第三個經期,雖然都係唔太識用,但我都照用,真係舒服好多,每次都會加塊細護墊,好安全,如果出街去廁所發現有滲漏,會加塊m 巾,一樣咁安全,返屋企先拎出黎搞

男爵府

我試用緊,intimina,但我覺得好難攞出來,要搵一陣,吸啖氣,攞出來都成手血!仲有,訓醒覺仲難搵佢出嚟!

子爵府

回覆樓主

我用左lily 三個月,太好用。有時會忘記自己m come 緊

水晶宮

mara 發表於 17-9-20 11:43
好嘔心,拜託用家唔好在公眾洗手間的洗手盤清洗!真係好嘔心啊大姐!如果真係唔鍾意用巾,用棉條好過啦!
...
你可能唔知用棉條有較高中毒性休克嘅風險?而且製造棉條時嘅漂白過程令物料帶有二噁英,係會被人體吸收嘅有害物質。

我自己用咗杯幾年,印象中真係好似冇試過喺公眾洗手盆洗。

男爵府

回覆樓主

超正,我周圍介紹朋友用

伯爵府

請問邊隻牌子好用,邊度可以買到?想試下

子爵府

lyl 發表於 17-9-20 22:21
我試用緊,intimina,但我覺得好難攞出來,要搵一陣,吸啖氣,攞出來都成手血!仲有,訓醒覺仲難搵佢出嚟! ...

你要在取出前,用痾便便既力令佢出小小,再解除真空拎出黎就得。

大宅

回覆樓主:

我放左入去頂住大腸。。。痛到去唔到大。。。有無人試過?係咪唔啱位

大宅

咪咪2007 發表於 17-9-10 11:06
我初用,常常放在裏面開唔晒流出來,即係裡面接埋左開唔晒,有無人可分享心得 ...

妳推個杯入去嗰時,首先要將個杯摺成U 字形,跟住要好慢好慢咁一路轉住嚟推入去,如果環境唔嘈嘅話,妳係可以聽到兩側嘅細孔吸咗d空氣入去,個杯繼而就會彈開。

杯超好用,我用Divacup, 後悔太遲開始用。冇用過又喺度彈3彈4嘅人,只係極無知嘅井底之蛙。

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我都有呢個問題,過幾日又黎m再試,我已經轉左隻杯佢有吸住,但摸到未開晒有個凹位 用左杯真係舒適好多
感激遇上你~

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

goat 發表於 17-9-20 11:51

我用杯,跟本未試過有需要係街外換。
請問返工點處理? 一日冇可能唔換
我辦公室洗手間冇locker, 拎支水去又好怪。。。。。

唸唔到要點處理所以未用過,但又有興趣。

珍珠宮

tester5 發表於 17-9-21 00:03
請問返工點處理? 一日冇可能唔換
我辦公室洗手間冇locker, 拎支水去又好怪。。。。。
我用femmy cycle, 容量大, 真係未試過係街外換。btw, 拎支水出去又唔係真係好怪,
再唔係好似另一JM提議, 買多個杯, 換左後用紙巾之類包好, 再用濕紙巾清潔雙手再出廁格

knifesheep    發表於 17-9-26 17:33

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

goat 發表於 17-9-21 00:08
我用femmy cycle, 容量大, 真係未試過係街外換。btw, 拎支水出去又唔係真係好怪,
再唔係好似另一JM提議, 買 ...
係廁格洗有怪聲,怕嚇到同事,唔知我係裡面攪咩
第二個方法似乎可行d,thx~

子爵府

patpat234 發表於 17-9-20 15:13
你見過有人係公眾洗手間嘅洗手盤洗?洗完咪又要排返隊入廁格?
用得嘅都係想方便乾淨,都會帶埋支水入廁格 ...

好彩時運高未見過,不過呢度耐唔耐就見有人分享話好好用好方便,又話出洗手盤洗,有個仲話在公司pantry 用熱水碌一碌消毒!

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我用咗超過一年,好用

好處係唔駛帶野入廁所,怪聲係有,但唔會比拆M巾包裝大聲,而且一聲,唔會要撕完又撕....

洗~ 真心講,唔洗都得!係,我响街唔會洗,但會洗咗手先入廁格,手攞住張濕咗嘅抹手紙
係會成手血,嗰張濕抹手紙就係用嚟抹手!

棉條~ 我用咗廿幾年,成日話唔再出,又有生命危險,又唔係唔會漏,所以我轉得好開心!

我有時都會漏,會用護墊

首頁
12345...7

尾頁

跳至