網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

我想睇衫,例如一字膊,出黎出去都係個類款,係咪唔打牌子名就唔會顯示牌子野?
有時今日睇完,聽日再睇,又係睇番之前睇過個堆,點解睇黎睇去都好似好小款咁?

大宅

sumlam 發表於 17-9-14 22:00
我想睇衫,例如一字膊,出黎出去都係個類款,係咪唔打牌子名就唔會顯示牌子野?
有時今日睇完,聽日再睇, ...

字眼問題...
你用一字領就多過一字膊了

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主

我剛試打"一字"已出咗"一字肩",應該字眼上要大陸化先會搵多d,同埋好耐之前睇過話如果俾咗$淘寶宣傳嘅店,佢係search result排位會前d,或淘寶會根據你之前睇過淘過收藏過嘅紀錄,無叉叉彈出呢d店嘅類似產品介紹俾你(即"猜你喜歡"果d

珍珠宮

好媽媽勳章

tensi819 發表於 17-9-15 02:34
我剛試打"一字"已出咗"一字肩",應該字眼上要大陸化先會搵多d,同埋好耐之前睇過話如果俾咗$淘寶宣傳 ...
係呀係呀, 其實我用過好多KEYWORD, 但我發覺, 佢好鍾意彈啲我收藏過個類既野, 但有時我想睇下其他款, 揾黎揾去都揾唔到就算我打詳細啲, 多啲KEYWORD, 佢都係SHOW番差唔多類型

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

象牙宮

找時

就多方面搜。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

翡翠宮

回覆樓主:

鍾意品牌貨,去唯品会睇下啦,内地都好多人去買嘢。不過要有大陸手機號注册,付款用銀聯信用卡或淘寶買唯品卡。
www.vip.com

公爵府

sumlam 發表於 17-9-15 02:49
係呀係呀, 其實我用過好多KEYWORD, 但我發覺, 佢好鍾意彈啲我收藏過個類既野, 但有時我想睇下其他款, 揾黎 ...

如果我想買某類型貨,例如床單,就算睇唔啱款,都會求其放一件床單入購物車,之後就會多左好多床單既野推介

伯爵府

回覆樓主:

我通常search 啱一件貨先入加購物車,再按找相似

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

通常我搵到岩款~岩自己既物品~我就會睇番件野個標題~再用下標題入面D KEYWORD 都會易搵D

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

唔該哂咁多位,等我再試下你地方法先,謝謝
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

珍珠宮

畀面勳章

小談心 發表於 17-9-17 21:43
我通常search 啱一件貨先入加購物車,再按找相似

不過近年個找相似已經多數搵返同一間店類似或相關產品,咁駛鬼你找咩,自己都會睇同店有乜一齊淘埋,以前找相似真係可以搵返其他店賣同件產品,咁易d格價嘛,我覺得新不如舊

琥珀宮

sumlam 發表於 17-9-14 22:00
有時今日睇完,聽日再睇, ...

有,你要先放落購物車,過一輪後去返購物車嗰版嘅下面會出更多相似嘅貨物

首頁

尾頁

跳至