論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

黎左個幾月,叫佢做野,成日都甩甩漏漏!
提佢佢就話我冇叫佢做。又勁多藉口唔做!講一句,佢駁10句!

例如:我發現浴室啲野有塵
佢話,因為我一星期先清理一次浴室
我好著重浴室乾淨整潔,完全冇可能叫佢一星期先清理一次
我同佢講schedule有寫,佢話係我叫佢一星期先洗一次
我地對佢好好,我媽咪(唔係一齊住,但會上我屋企陪下我個囡)去旅行買手信都有佢份!
之前佢屈我個囡,我都忍佢
某日我早左返到屋企,發現我囡成日鎖自己喺房,我敲門,囡囡話聽到係我先開門。
問囡囡點解要鎖,囡囡話因為工人成日冇啦啦打開左囡囡道門大叫嚇囡囡。。。

我地同工人講叫佢唔好咁做,佢否認,仲話我囡成日好大聲同佢講野,對佢差,蝦佢
事實係我見過好多次,我囡囡同工人講野,工人完全唔理佢,有時囡想食野,叫佢整,佢都唔理。。。連我同工人講野,工人都成日唔應我

工人又成日問我囡囡攞我囡囡啲野,我囡囡say 晒no,佢都照拎左去
有次我發現佢拎左囡囡啲野,佢仲同我講係我囡囡俾佢,但嗰樣野係我囡囡好鍾意嘅,所以好肯定囡囡唔會俾佢,而我再問我囡囡,我囡囡話冇話過俾工人!

但如果係佢講咁樣,我囡囡蝦佢,使乜驚左佢,鎖自己喺房?其實我囡囡最初係好鍾意同佢傾計同玩,訓之前都要特登搵佢傾一計同講good night。發生左咩事令我囡驚左佢?試問如果係我囡蝦佢唔係佢蝦我囡囡,我囡囡使乜鎖自己喺房?蝦人嘅人唔會驚左被佢蝦嘅人架嘛!仲要,其實我知工人講左幾次大話呃我地

今日佢晏晝煮野食俾我老公(我同囡自己食左)時淨煮餸唔煮飯/麵,問佢
佢話我媽黎陪我囡時,叫佢唔使煮飯。。。
但我媽陪我囡時已經msg我話叫左工人煮飯
我媽去左上堂唔得閒聽電話
工人態度極差地鬧返我:why dont you ask your mother? just phone her!! 係咁話係我媽叫佢唔使煮!

又同我講要mutual respect但佢唔respect我。。。態度好差,成日同佢講野都唔應我,叫佢做野就有藉口,做錯野就話你叫佢咁做!

鬧完我之後返房係咁摷文件寫辭職信,大家小心中伏
收返埋佢個名先,驚佢見到唔知點對我屋企人

男爵府

唔好彩,見工時佢表現正常?

大宅

回覆樓主:

點請返來?over sea?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

炒左未? 衰到甘我會send佢入境處complaint 佢!

公爵府

unicath 發表於 17-9-16 16:43
黎左個幾月,叫佢做野,成日都甩甩漏漏!
提佢佢就話我冇叫佢做。又勁多藉口唔做!講一句,佢駁10句!

衰工人何其多

佢肯自己走仲好,但呢一個月會好難捱

男爵府

好媽媽勳章

juanmc 發表於 17-9-16 21:31
唔好彩,見工時佢表現正常?

見工時表現好正常架

男爵府

好媽媽勳章

ebhaaoff 發表於 17-9-16 23:19
點請返來?over sea?

自己請,用app搵嘅,親自in過

男爵府

好媽媽勳章

kit2004 發表於 17-9-16 23:58
炒左未? 衰到甘我會send佢入境處complaint 佢!

未。。。要搵到先

男爵府

好媽媽勳章

OKC 發表於 17-9-17 10:14
衰工人何其多

佢肯自己走仲好,但呢一個月會好難捱

我希望盡量對佢好啲,咁就算佢辭職,一個月都好黎好去。。。

首頁

尾頁

跳至