想揀個好瞓嘅枕頭點解咁難 ⚆_⚆??

小倩
|
頭先喺Sogo同ikea試咗好多款
有啲一按落去就扁晒,好似無乜承托力
係咪要打孖用先得
用過仙勞x
天冷硬崩崩 天熱淋pat pat
唔多like

喺Sogo見到款有兩層的
下面較硬身,上面係羽絨
不過好似千二蚊
有無人用過?係咪真係好好瞓
竇漪房
|
我鍾意用木棉枕,高低可以自己加減,大約$100一個,兩年左右換過個新嘅!

買過sinxmax雅x婷嗰d瞓到要睇醫生,條頸痛到起唔到身!
omax
|
枕頭哩樣野真係好難買到啱心水.一係太高/太矮.一係太軟/太硬人地話超好枕又未必啱自己所以我搵到個好枕頭真係唔想換個新既..................
珠媽
|
竇漪房 發表於 17-9-18 00:12
我鍾意用木棉枕,高低可以自己加減,大約$100一個,兩年左右換過個新嘅!

買過sinxmax雅x婷嗰d瞓到要睇醫 ...
請問木棉枕在邊處賣?
bosch
|
試枕係要訓,唔係用手襟喎。

不過真係難買,試過ok,返到屋企用唔同床褥,溫度又唔同,變左唔好訓。
Conybrownbb
|
同意
cyffanny
|
小倩 發表於 17-9-18 00:01
係咪要打孖用先得

我試過total 買咗6 個都唔ok..... 好後悔掉咗舊嗰個!
wcpcelia    發表於 17-9-18 12:08
melisa
|
試下dunlopillo
|
我都有幾個唔同款係屋企,個個都六七百,試果陣舒服,返到屋企就唔舒服,幾個係屋企掉又唔捨得,唔掉又阻住哂
珠媽    發表於 17-9-18 20:10
tuenmunbb
|
呢隻乳膠枕,有分男女,真係好好枕,我又係好怕啲枕頭枕下後扁晒,呢隻唔會

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
mamee
|
我地都係試到dunlopillo, 先叫做找岩了枕頭。
竇漪房
|
珠媽 發表於 17-9-18 03:30
請問木棉枕在邊處賣?

我等吉之島減價時買,$100

其實好多家品店,床上用品店都有!
pbpk03845784
|
小倩 發表於 17-9-18 00:01
係咪要打孖用先得

樓主有冇試過TEMPUR ?? 堅掂喎 !!
fanlee
|
好明白你心情,我又係買枕頭買到傻,加埋本身頸椎有問題,我半年來買咗12個枕頭,仲未搵到啱瞓,包括木棉、酒店枕、乳膠枕等....買到氣餒⋯⋯
Teresa
|
melisa 發表於 17-9-18 05:35

已經用第二個,真係最舒服。
珠媽
|
竇漪房 發表於 17-9-18 08:32
我等吉之島減價時買,$100

其實好多家品店,床上用品店都有!
請影個牌子名俾我跟住去買,謝謝!
hinhinsally
|
melisa 發表於 17-9-18 05:35

melody228
|
同問,瞓開嘅枕頭夠期了,想搵過個岩嘅總係搵唔到,好灰
stef
|
tempur 好瞓
有次唔小心同c6嘅仙勞max掉轉左 (因為外型一樣) 即刻好耐都瞓唔著。
Racmom
|
stef 發表於 17-9-18 20:28
tempur 好瞓
有次唔小心同c6嘅仙勞max掉轉左 (因為外型一樣) 即刻好耐都瞓唔著。
...

我都有同樣問題呀,
每日瞓醒肩頸好痛

我都諗緊買唔買好。。。咁貴,萬一唔掂就浪費了。。