懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

生完2個幾月,依家日日洗頭吹頭都脫到成個厠所地下都係頭髮,好似人地有病咁,好唔開心,依家晚晚洗頭都驚,有咩方法可以唔脫呀,真係好想cry ,湊b未戒夜奶已經好辛苦仲要脫髮(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

禁止訪問

回覆 honeybaby3388 的帖子

honeybaby3388 你好! 脫髮問題真係好困擾,而好多媽媽都遇到呢個問題。荷爾蒙變化會影響頭髮生長,大部分媽媽脫髮問題都會慢慢改善,一般半年至一年內脫髮位置會再次長出頭髮。媽媽有冇做下頭皮按摩? 用手指輕輕係頭皮打圏按摩,刺激血液循環,加快頭髮生長。媽媽亦要保持頭髮清潔衛生,多D做下運動放鬆心情,要有充足睡眠,選擇成份較自然嘅洗頭水。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我生完就九個月都係甩得好勁,吸完塵一陣成地頭髮,一洗頭吹頭都係都無辦法……

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

正常喎.... 你冇留意陀b 時你冇乜甩頭髮, 頭髮多左?

大宅

親子王國15週年勳章

宜家6個月,我都luck左三個月,唔知luck到幾時,唯有自己補充反supplement

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

bosch 發表於 17-9-21 21:19
正常喎.... 你冇留意陀b 時你冇乜甩頭髮, 頭髮多左?

有留意頭髮多左好多!我都奇怪點解頭髮突然多左咁多

禁止訪問

別墅

回覆樓主

唔洗唔開心,遲下會生返d新髪....
我依加就生返了,攪到個頭一枝枝棟起曬
Bb依加8個多月

禁止訪問

回覆樓主

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

ashley831 發表於 18-3-18 16:04
是西醫哦!我pm你吖

我都想要資料啊唔該

大宅

honeybaby3388 發表於 17-9-18 21:38
生完2個幾月,依家日日洗頭吹頭都脫到成個厠所地下都係頭髮,好似人地有病咁,好唔開心,依家晚晚洗頭都驚 ...

樓主你好返未啊?
我而家都嚴重甩緊

首頁

尾頁

跳至