2018年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

洋房

我預產期係出年3月13號.
我由有左第2個月開始皮膚轉差, 額頭下巴狂爆瘡, 個身仲起埋敏感, 夜晚痕到訓唔到...唔知點算..

大宅

回覆樓主

我下巴爆d又大又硬既瘡,但無濃頭,額頭好多暗粒

洋房

我忍唔住有偷用小小tea tree oil...但都係咁生冇停過...唔知幾時先完....

洋房

我都係不停生暗粒於額頭~ 背脊都有生左好多粒~

複式洋房

回覆樓主

我前排無啦啦鍾意飲椰子水,一星期幾支,D粒粒冇曬,不過有人話涼,有人話冇事,睇下你地信唔信
Now 15w5d
回覆 winswinswong 的帖子

Hello winswinswong 懷孕期因為荷爾蒙改變嘅影響,皮膚會比較敏感,亦可能感到痕癢,最常受影響嘅位置係肚皮、大腿和臀部。準媽媽盡量避免搔癢,以免引致皮膚發炎,沐浴時避免水温過熱、過分洗刷、避免浸浴 。平時穿著鬆身、全棉嘅衣服減少對皮膚嘅磨擦/ 刺激。沖完涼亦要立即塗上無色無味潤膚霜為皮膚保濕。如果皮膚問題好影響日常生活,媽媽亦要睇醫生,醫生會因應情況考慮處方適合嘅藥膏架!
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

別墅

回覆樓主

朋友介紹左隻精華,我初頭都起粒粒,而家噴完冇起不特止,個個見到我都話精神,不過價錢都唔平

複式洋房

回覆樓主:

依家14w塊面啲毛孔好似唔識收緊係咁擴張

民房

回覆樓主

我頭3個月皮膚勁差 條頸同隻眼起曬濕疹 面兩邊生勁多暗瘡 不過第4個月好好多 因為我做返facial一星期一次 同埋有敷保濕媽屎(都係美容院買 孕婦用得既) 而家仲有少少”la” 但滑好多喇!
有左bb都要keep返個靚樣呀:)

洋房

winswinswong 發表於 17-9-21 16:55
我預產期係出年3月13號.
我由有左第2個月開始皮膚轉差, 額頭下巴狂爆瘡, 個身仲起埋敏感, 夜晚痕到訓唔到.. ...

我今胎係仔,一開始d粒粒都好勁,好多暗瘡,美容院朋友介紹我用左支野,佢話孕婦用得純天然,用完我皮膚終於好返晒

複式洋房

回覆樓主

我預產期同你相差一日,唔知係咪因為BB囡關係,我D皮膚除佐容易乾燥之外,冇乜特別變化,但一直有keep住用孕婦專用護膚品

首頁

尾頁

跳至