自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

琥珀宮

p95832516 發表於 17-9-24 14:28
回覆 菇芝bebi 的帖子

我都問過民建聯內地法律免費諮詢,他說要村長承認你才得,村長就是我堂哥,我聽二姑 ...

唔講你老豆果d,你堂哥即你阿爺個孫,佢人在鄕下,你一路唔出現,正常唸,佢比你有資格繼承阿爺d地!

男爵府

回覆樓主:

我老豆同大伯都有間屋同地,不過我地冇興趣,係上邊嗰d所謂親戚“懶“好心,係敢叫我地上去搞。樓主,你米制,佢地想錢,當你香港人係李+×,上到去,d所謂村長好大權,溶左你都得。我堂嫂話十幾年前,重之係九七前,佢阿媽(老豆剩下)有晒個d乜証乜證,都要俾差不多五六萬元所謂唔知乜費,才搞掂,而且已經係廣州比較開通嘅地方,即所謂講下佢地法律嘅地方搞。鄉村嗰d真係你諗你。你諗下,係你嘅都唔急,做乜嗰d人咁急,已且你講已有些賣了,就係中間有些佢地真係駛錢都搞唔掂先叫你,唔係早就賣光光。樓主,自身安全要緊。上年我地已經話唔搞,我嗰d(親戚包括去了海外)上星期又來料,講到好大仁大義。我地香港個d就一早講貢獻祖國,佢地都不眠不休,無他嘅,為錢,話之你囉。我又講多次,你又冇証,真係唔好搞。抱歉咁長氣。

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

回覆 BIGPAT 的帖子

可能我三姑姐賣了比我村長堂哥,他們是地膽,總之聽我二姑姐講他們合謀霸了我阿爺老豆d地靜返祖屋給我。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

p95832516 發表於 17-9-24 14:38
回覆 BIGPAT 的帖子

可能我三姑姐賣了比我村長堂哥,他們是地膽,總之聽我二姑姐講他們合謀霸了我阿爺老豆 ...

自己小心
ㄧ陣攪好
屋都攞埋你

男爵府

回覆 Mrs·Cheung 的帖子

增城仙塘石灘鎮馮屋,果度有發展?農村喎!

珍珠宮

cinda72. 發表於 17-9-24 14:38
要比錢,你就唔願搞,有著數,就走出黎,如果你姑姐真係賣晒,係你自作孽,怨不得佢
...

又唔怪得樓主,始終大陸唔係香港,仲同親戚唔熟,上面好黑暗,同人夾埋整你一穫都唔定

但當然唔上去,就預無得分

男爵府

回覆 babybabyu 的帖子

還有祖屋都要看看睇下咩價錢去搞,如無發展可留給仔女將來有無發展。

男爵府

回覆 YOM 的帖子

嗯!去問下先。

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我覺得唔返好啲!反正賣左唔會分啲比你,而且而家話上面啲傳銷咁勁,我就怕怕啦

男爵府

回覆 irismamabbkwok 的帖子

果度係增城石灘,有發展嗎?

侯爵府

畀面勳章

直接搵堂哥賣比佢吧.佢係村長你寫張私人轉讓紙比佢, 佢就有辮法自己攪掂, 當然個价佢覺得有著數先會采你

男爵府

回覆 frombetter 的帖子

嘩!真既!

公爵府

回覆樓主:

總係覺得有陰謀

男爵府

回覆 cinda72. 的帖子

因為果陣時2多年前我地屋企好窮,只係又唔識野,唔知會唔會比幹部呃,所以不了了知。

伯爵府

babybabyu 發表於 17-9-24 14:19
還掂都無,當然唔會返去搞,係搞就一早搞左分錢,呢啲野係好煩好煩,你上得去,預左要上多3-5-7次。。。。 ...

X2

子爵府

回覆樓主:

男爵府

回覆 TATEYAMA 的帖子

我也覺得。所以如果要好多錢搞地証的話算啦,如果一千幾百還可以。

男爵府

回覆 BeautyPinky 的帖子

無錢。一搞地証要十幾二幾萬,好大機會係d幹部扼錢計劃。

伯爵府

lauslau 發表於 17-9-24 14:36
我老豆同大伯都有間屋同地,不過我地冇興趣,係上邊嗰d所謂親戚“懶“好心,係敢叫我地上去搞。樓主,你米 ...

X2

首頁
12345...9

尾頁

跳至