跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

見多數媽媽都已經有加藉,想請教有無媽媽係經agent或自己申請技術移民?自己申請困難嗎?

我同先生已經報考ielts, 睇緊wes 做學歷証明,有無前輩可分享下?或者同路人一齊傾下?

大宅

我經Agent 剛submit 左profile 啦 ... 等緊ITA ... 但我諗自己申請都唔難

別墅

我是自己申請技術的,八月頭收到ITA

複式洋房

回覆 TY33819 的帖子

你好,你介唔介意分享下自己點申請?

別墅

我計分唔夠的,因為只有 36X,所以,等到 NS 省提名一開,我就申請。你要加入一D whatsapp group,佢地會好 update 通知你省提名開了,靠律師通常慢十拍,之後就睇你好唔好彩,申唔申請到,我係申請 Jul 5 的 batch,然後 Aug 4 批了, Aug 9 有ITA,Aug 24 fully submit my application of PR,現在等緊消息

別墅

我計分唔夠的,因為只有 36X,所以,等到 NS 省提名一開,我就申請。你要加入一D whatsapp group,佢地會好 update 通知你省提名開了,靠律師通常慢十拍,之後就睇你好唔好彩,申唔申請到,我係申請 Jul 5 的 batch,然後 Aug 4 批了, Aug 9 有ITA,Aug 24 fully submit my application of PR,現在等緊消息

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

別墅

複式洋房

複式洋房

回覆 teddycoko 的帖子

Pm please🙇🏻🙇🏻

大宅

TY33819 發表於 17-11-10 16:49
回覆 qqmiki 的帖子

睇你想去邊個省,每個省都有一班有心人 form 了個 whatsapp group.. 主要係印度人,佢 ...

多謝回覆

省提名一定要有job offer嗎?

Ielts 我其中一個Banding 6.5, meet唔到8777, 又要再考過

複式洋房

回覆 babycatrina 的帖子

唉, 我都要re-take. 最好要拎到7777, 你唸住幾時再take過?

大宅

大宅

oveeauyeung 發表於 17-11-13 13:19

唉, 我都要re-take. 最好要拎到7777, 你唸住幾時再take過?

Will do my second attempt in mid Dec
Finger crossed

大宅

加油 meet 到8777 機會大好多

複式洋房

TY33819 發表於 17-11-10 16:49
回覆 qqmiki 的帖子

睇你想去邊個省,每個省都有一班有心人 form 了個 whatsapp group.. 主要係印度人,佢 ...

可否告知如何找notification system? 我也是IT 3xx, 要Nomination, 但知道又已經太遲,好快full. 謝謝!(emoji)(emoji)

別墅

別墅

唔同省有唔同要求... 如果無 job offer,可以考慮 Sask. / Nova Scotia / PEI ...

Sask / Nova Scotia - 只要你的NOC在他們的 job demand list 上,配合埋其他條件,包括英文/工作經驗等都可以申請,不過,呢D無 offer 都可以申請的 program,通常係有勁多勁多人想申請,所以當佢地一 open,你就要同人"搶" quota,一full 就會 close,一般係可以二/三小時內就 close,所以你要早有準備,預備齊文件,將自己的資料打成 word,到開的時候就可以 copy & paste,甘就快D

PEI - 好似只須要 submit EOI (express of interest),佢覺得你OK (一般都石沉大海,除非你識人住PEI,或在那讀過書/做過野,聽聞有人用去完個旅行,比埋相話自已去完好喜歡,都好似受到 invitation to apply,你收到ITA 再 submit full application 等審批。

其實你們可以 google 打個省再打PNP,例如 "Nova Scotia PNP" 就可以去到個個省的提名方法,一般都有幾種,例如,with job offer / without job offer / investment (某D省的 investment threshold 好低,低過聯邦政府的要求

GOOD LUCK TO ALL!!!

別墅

回覆 seashell 的帖子

佢地好似係用 web alert.. 你可以 google 下

首頁
12345...10

尾頁

跳至