跳至

首頁

尾頁

男爵府

大家如果係用儲蓄做申請,最好放係銀行唔郁半年,如果唔係好似我咁,撞正個唔識睇bank statement 既ECO, 都無佢乎

大宅

草八刀 發表於 17-9-30 05:52
大家如果係用儲蓄做申請,最好放係銀行唔郁半年,如果唔係好似我咁,撞正個唔識睇bank statement 既ECO, 都 ...

係呀 存款一定要半年以上
點都好 搞掂咗就安樂晒

男爵府

samkee 發表於 17-9-30 06:03
係呀 存款一定要半年以上
點都好 搞掂咗就安樂晒

我講得唔清楚要買晒英鎊,成舊錢放係銀行半年;唔好跟佢個list,話咩可以有唔同貨幣,可以加埋pension,又做個表咁;我遇到個唔識睇既,話我得幾千英鎊,攪到reject要上訴
連個judge都話佢我有足夠同埋都過咗個額,佢話唔明做咩reject我

大宅

回覆 草八刀 的帖子

咁你真係唔好彩我果時都係港幣為主,少少英鎊。不過只係兩個綜合戶口,易D睇吧。
我有個表寫明六個月前幾多錢合資格,六個月後申請時有幾多錢,佢最多係睇下月結單核對下吧,幫佢計埋數,無理由話我唔夠錢。哈

別墅

好彩最後搞得掂, 你自已申請T1 嗎? 定經Agent?

男爵府

mycoconutbaby 發表於 17-10-1 23:13
好彩最後搞得掂, 你自已申請T1 嗎? 定經Agent?

我做spouse visa; 有個朋友一家做T1, 就咁搵律師攪,一入申請好快批出;我早過佢申請,但係佢仲早過我到英國

民房

請問T1有interview嗎?

男爵府

FeiMing1 發表於 17-10-9 17:12
請問T1有interview嗎?

我朋友無,好快批出,入咗表2星期批出

複式洋房

請問銀行戶口是否一定要用兩夫婦的聯名戶口?或是只用申請人的個人戶口?謝謝.

大宅

panlai 發表於 17-11-27 10:59
請問銀行戶口是否一定要用兩夫婦的聯名戶口?或是只用申請人的個人戶口?謝謝. ...

不用
Cash saving 可計兩人的個人及聯名也可

大宅

草八刀 發表於 17-10-9 17:39
我朋友無,好快批出,入咗表2星期批出

你朋友打算英國做邊種生意?

男爵府

FiFi618 發表於 18-1-13 20:54
你朋友打算英國做邊種生意?

係投資科研產品,實際係點就唔係咁清楚

大宅

草八刀 發表於 18-1-14 04:51
係投資科研產品,實際係點就唔係咁清楚

你揀邊區落腳呀?我哋復活節都過去曼城啦

男爵府

FiFi618 發表於 18-1-22 23:12
你揀邊區落腳呀?我哋復活節都過去曼城啦

我係Bexley附近呀

公爵府

回覆樓主:

how much savings do we need ?
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

Mrs.Kangaroo 發表於 18-3-24 14:18
how much savings do we need ?

要上網睇喎,我一個人要6萬幾鎊

公爵府

草八刀 發表於 18-3-24 18:06
要上網睇喎,我一個人要6萬幾鎊

都唔少bor
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

Mrs.Kangaroo 發表於 18-3-25 04:26
都唔少bor

你可以加埋人工,如果係英國有份工既話,mpf都可以計

首頁

尾頁

跳至