2018年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

Last M 4/9, edd 11/6

大宅

kaki4022003 發表於 17-10-11 12:29
有扯痛感呀,個尾龍骨好酸痛,勁過第一胎呀!我第一胎冇作嘔今胎都有作嘔啊(emoji)(emoji)‍♀️,你們有 ...

如果相隔太近會係開刀
我第一胎依家先歲半,依家呢個意外黎 (emoji)

大宅

回覆樓主

依家唔使太急住去照超聲波睇bb,最理想係7-9週先照
除非有流啡見紅,如果唔係都唔需要擔心同諗太多,等到7-9週去見bb(如果有宗教信仰既多d祈求順利就得,因為都真係要睇天,呢段時間盡量保持心情舒暢同多休息)

唔係因為我已經第二胎就口響響
我其實已經係第三次懷孕,第一次bingo後化學左,之後先再有依家既第一胎成功出世,真係睇得到急都無用,放鬆心情
我陀我女既時候,雖然週期極準,遲左兩日都心知中左,但我都忍到5週先去驗,中左之後約私家8週先去照,一去就照到bb同有心跳(太早去照未照到心跳盞自己囉囉攣)

大宅

kaki4022003 發表於 17-10-11 13:49
我女三歲半,咁近唔近?我唔想再食全餐

三歲半唔算太近,但政府應該都會睇返你上一次既記錄
你上胎係因咩事而食全餐?

我上胎係因為胎頭落唔到去最底,穿左水吊埋催生針等左10個鐘都唔落同度數開唔到,最後要開刀

大宅

Katrina_cmc1104 發表於 17-10-11 23:18
回覆 kitcw1010 的帖子

我LMP2/9,約左25/10照,會唔會太早?到時7W4D,係咪延遲一星期好D?我都驚照唔到 ...

7w4去照都ok既,不過我自己就會過8w先去照
有d人話6w幾去照都照到

如果唔好彩係宮外孕,拖唔到8w已經會出血同痛,既然唔痛又無出血,可以等下

首頁

尾頁

跳至