自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

HOLIDAY 完...肥左
我都要減

水晶宮

回覆樓主:

我都要減,假期完晒肥咗2磅

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

Gi-leung 發表於 18-1-2 09:15
呢幾個月我無用個app啦 不過以我記憶 如果係負卡路里 好似會彈信息提醒架 按減卡路里食量 加上仲運動 會唔 ...

Thx.我知負數係唔健康, 但因做運動而變負數唔知係咪唔健康. 等我再研究下~~

公爵府

2018復活節勳章

我都想試吓

侯爵府

回覆樓主:

試過我會頭暈,所以唔可一次過cut,要慢慢轉
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

EvaHui520 發表於 18-1-2 01:15
唔覺唔覺,我開頭一個月好好,戒左晚餐碗飯,個人覺得鬆左d , 之後唔知搞咩撞鬼晚餐前食好多主食(食個麥 ...

即是而家一共減左幾多?
定係重返

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

醒目開學勳章

J.c.baby 發表於 17-10-7 15:07
行路唔係運動,做hiit仲好啦,一日10分鐘。。。

https://youtu.be/DZ6voLaG9_I

子爵府

回覆樓主

其實8小時減肥法,真係幾work的。我試咗3個月,瘦咗一圈。
我有食少咗肉,同埋每日做10分鐘帶氧運動。

侯爵府

回覆 ching師奶 的帖子

可以分享多D嗎?

大宅

回覆樓主:

我戒晚餐澱粉,早上吃麥皮,中午正常餐。 一星期減了三磅

子爵府

christyheihei 發表於 18-1-3 10:24
回覆 ching師奶 的帖子

可以分享多D嗎?

8小時內可照正常食,不過我因為早歺食得遅兼食得大份,我係11點左右先食完早餐,所以係好飽,午餐基本上可以skip,中間3點肚餓就食d餅。晚餐7點左右食,澱粉質一定要食,不過我多數早歺嗰歺有澱粉質&肉。
晚歺如果自己食,就多數食魚同菜,如果約朋友食,就不會理,乜都食。反正不會日日有約會,一星期最多2晚。
閒日帶氧運動我多數晚上做,星期六日就上早起身都做,夜晚又做下咁。
我不會自己煮的,全部出街食,一樣減到。如果食生果,我主要食火龍果同藍莓。
我因為屋企無磅所以不知減了多少,但腰現在是24,hip是33。

首頁

尾頁

跳至