3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

洋房

我BB就黎三歲了 發覺的近呢個幾月裡面 起碼一個星期有兩至三晚 夜晚訓訓下 突然翻來覆去 訓唔到覺 跟住坐起身喊 直程大喊 話要疴小便 但去到廁所又話唔喺 跟住又話疴大便 又唔要 又話飲水 俾水又話唔要 一直都喺喊曬加個樣好似抽筋咁 成身郁黎郁去 唔肯坐定唔肯俾我哋抱同攬住 一味大喊 企住 向後退 個樣好驚慌 乜都話唔要 自己講佐要乜嘢 但轉頭又話唔要 抱距又唔要 完全失控咁 一直喊 我同我先生只能望住距 但又乜都做唔到 已經完全埝曬盡辦法 氹距 距都一直話唔要 無曬辦法 一直失控加喊搞佐大約15至20分鐘左右 之後距先自己平復返 我見距無再抗拒我哋 我就一直攬實距 安撫距 等距完全靜曬 我先抱距入房距先攰到訓著 我好驚 同好擔心 之前我有上網查過 呢啲症狀似BB夜裡驚厥 有俾距食過保嬰丹 但距都唔肯食 嘔曬出黎 非常抗拒 請問驚厥嘅症狀喺唔喺就喺好似我女咁呢? 今晚距又開始咁樣發作 我同先生都完全無辦法 有埝過拍片 俾醫生睇 但我女咁樣 驚俾距見到有手機影住距 距會更加驚慌 所以都喺放棄 之前有試過半夜帶距睇醫生 但去到醫院時候 我BB又好似無事咁 都照睇醫生 醫生完全聽我哋講 距都話 無咩事 轉頭就返佐屋企 點算呀 各位媽媽 究竟我女喺咩事會咁樣呢? 我有埝過我女會唔會喺屋企有污粗嘢 被邪嘢上身?定我自己一定埝多佐 定喺 下次發作 一定要拍片?俾醫生睇 ?定俾兒童心理醫生?但無可能啊 我哋非常錫個女 我女完全無受過任何傷害 又點會睇心理醫生?定喺睇兒童行為心理醫生?反正我實在真的無助 希望可能得到大家嘅幫助 我應該可以點做 ?

大宅

我個女試過一次 真係好似撞邪甘 隻眼流露好驚既表情 隻手亂甘爪 係甘叫同喊 攬好耐先平復到 我都吳知點解我估有機會嚇親 發惡夢 好好安慰佢 之後暫時無再試過

大宅

因為近期好多人裝修鑽牆 可能我個女嚇親 比鬼上身應該吳會

洋房

kln922 發表於 17-10-9 01:09
因為近期好多人裝修鑽牆 可能我個女嚇親 比鬼上身應該吳會

唔好意思 請問點樣delete呢個po ?因為喺第二個度經已得到答案 話喺 小朋友3歲階段嘅 夜驚 已經得到解決辦法 多謝曬

珍珠宮

回覆樓主

如果醫生解決唔到,不如問下師傅睇下乜回事。

伯爵府

我仔2歲出現過一星期左右
都係任佢喊冇咩做到
之後冇事

醫生話驚夢, 分唔到自己訓醒定發夢, 冇大問題

複式洋房

回覆樓主:

我想知道點解決,我仔間中都有

大宅

我女以前大約3歲時都試過
一到半夜就驚叫、喊
試過同我地一張床訓又無事

我唯有試下放個十字架小擺設係佢床頭
(我先生係基督教徒, 係教會買, 幾十蚊)
跟住慢慢又無再發生了

伯爵府

shirley2723 發表於 17-10-9 10:19
唔好意思 請問點樣delete呢個po ?因為喺第二個度經已得到答案 話喺 小朋友3歲階段嘅 夜驚 已經得到解決 ...

按編輯, 清晒文字, 打返句delete(title 都係)
好快沉底

禁止訪問

好媽媽勳章 陪月勳章

回覆樓主:

男爵府

減齡達人勳章

回覆樓主

我仔仔早排都試過2晚係咁,當會平靜返,我就問佢咩事,樣樣都問,點知佢話媽咪死左,我我話係發夢,發夢係唔會變真,咁岩佢有幾聲咳,我順便同中醫講下,中醫話佢嚇親,食左中藥第一晚就冇事,但之後間唔會叫媽咪唔好死,唔好離開我我仔2歲8個月,係完全可以表達到自己的,你都試下慢慢問佢,玩緊都可以問下囡囡尋晚半夜做咩起身喊吖,你咪有怪獸蝦囡囡?
你都可以去衣紙鋪查日腳。
我仔一歲時試過發燒燒足7日唔退,睇醫生都唔知咩事,咩方法都試過,就唯有迷信查下日腳,之後買左d 野燒,點知燒完即刻退左燒可能真係有咁岩得咁(喬)

首頁

尾頁

跳至