自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

啱啱扭親膝頭哥,痛到標冷汗,差啲暈低,一拐一拐行到返屋企,考慮睇跌打。九龍區有冇好介紹?

依家係屋企冷靜中,D痛同埋腫慢慢出(emoji)!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

回覆樓主

好耐好耐好耐之前,喺九龍區會去睇觀塘劉嬋捐、將軍澳鄺邦(已先遊),旺角黃佐庭,但係而家唔知佢哋仲好唔好?
最近有冇好嘅跌打醫生介紹,多謝幫忙

大宅

回覆樓主:

咁岩可以有個醫師介紹到比你
佢專整膝頭哥醫腰/骨科,所以佢應該幫到你整膝頭,但佢一星期只睇一日,睇4個鐘。
你有需要可pm我,呢家已冇公開幫人睇
你可上網睇下資料打元朗神醫張x祖
成龍劉德華都搵過佢醫同好多好評都可靠。。

公爵府

mingaga 發表於 17-10-11 19:53
啱啱扭親膝頭哥,痛到標冷汗,差啲暈低,一拐一拐行到返屋企,考慮睇跌打。九龍區有冇好介紹?

依家係屋企 ...

我上星期中秋節又係扭親膝頭哥後邊個根為又係即時行唔到 之後我食咗一隻止痛藥咁就再出咗啲油, 食咗三日藥隻腳可以行得好好 但係 條筋仲有啲酸軟

公爵府

回覆樓主:

我初時痛到以為斷韌帶咁濟

侯爵府

ii2003 發表於 17-10-11 23:11

多謝你嘅介紹先,醫師但係喺元朗遠左少少。
我依家痛到輾轉反側,瞓唔着,啱啱起身,量下血壓,睇吓有冇標高。
呢幾個鐘頭係屋企,都係靠住之行山杖,一拐一拐地完成沖涼、出去廳食飯,呢啲動作嘟搞到我成頭冷汗

侯爵府

katherine.k 發表於 17-10-11 23:22
我上星期中秋節又係扭親膝頭哥後邊個根為又係即時行唔到 之後我食咗一隻止痛藥咁就再出咗啲油, 食咗三日 ...

希望你也早日康復!
我情況,應該冇你痛得咁嚴重,我扭傷嘅時候聽到有一聲,好似啲軟骨插入左膝頭哥咁,頓時膝頭哥硬晒行唔到落車。
幾經辛苦,返到屋企之後,我搽咗啲油,按摩左佢一陣,就標晒冷汗,冷靜之後戰戰兢兢咁沖涼。
依家瞓唔着,諗緊聽日睇邊個醫生好,好驚好驚行唔到。
以前我睇開將軍澳嗰個跌打醫師, 佢用氣功幫我大力一拉,幾下手勢就搞掂,但可惜佢已經仙遊。
我而家睇吓可以搵邊個跌打醫師,我唔查得藥酒同埋唔可以敷跌打藥,因為之前試過皮膚嚴重敏感

公爵府

mingaga 發表於 17-10-12 02:47
希望你也早日康復!
我情況,應該冇你痛得咁嚴重,我扭傷嘅時候聽到有一聲,好似啲軟骨插入左膝頭哥咁,頓 ...

所以咪叫你食止痛消炎先

大宅

mingaga 發表於 17-10-12 02:40
我依家痛到輾轉反側,瞓唔着,啱啱起身,量下血壓,睇吓有冇標 ...

呢家係紅磡呀 你睇睇近唔近你再決定呀

大宅

mingaga 發表於 17-10-12 02:40
我依家痛到輾轉反側,瞓唔着,啱啱起身,量下血壓,睇吓有冇標 ...

因為佢醫法好特別
佢會不停致位你膝頭哥,令半月版返返上正常位置,令你腰整返好,所以佢對膝哥係好叻,因佢專用膝頭醫人。我覺得未必個個會醫膝頭哥,你真係唔好就考慮下睇呀~

另外有個沙田都可以去
個個又係好出名,如果單一個位都係500次,好多jm話一次搞店,你睇下邊度近你呀,因為我之前想睇腰所以搵過資料。

侯爵府

ii2003 發表於 17-10-12 10:15
呢家係紅磡呀 你睇睇近唔近你再決定呀

感激妳嘅介紹。
係紅磡,可以呀,可以搭的士去,請問可否PM我醫師的地址同埋大約幾多錢一次?
麻煩你順便PM沙田醫師的資料比我。

侯爵府

ii2003 發表於 17-10-12 10:20
因為佢醫法好特別
佢會不停致位你膝頭哥,令半月版返返上正常位置,令你腰整返好,所以佢對膝哥係好叻,因 ...

多謝介紹,感激不盡。
左腳受傷的菠蘿蓋已移正位,醫師叫我比右腳(今次沒有受傷的)比佢醫埋,佢一按就知是我咸豐年前的傷患,佢按呢隻菠蘿蓋仲痛過我昨天扭傷果隻;幾吓叫喊(我呀)全身出冷汗(極痛)。跟著有個青年教我做運動伸展,我就可以收埋枝拐杖,自己走路回家。
跟著一個月都要做伸展,不能做扭腰動作。
我現正終於有番D笑容

侯爵府

ii2003 發表於 17-10-12 10:20
因為佢醫法好特別
佢會不停致位你膝頭哥,令半月版返返上正常位置,令你腰整返好,所以佢對膝哥係好叻,因 ...

昨天仲以為自己行唔到,極度焦慮,好彩有BK, 有JM無私的分享與幫助及安慰,現在身心也放鬆了一些,希望儘早恢復,沒有後患

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

回覆樓主:

祝早日康復

侯爵府

kf08058 發表於 17-10-12 15:49
祝早日康復

多謝妳的祝福!
冇病冇痛就係最幸福嘅

男爵府

ii2003 發表於 17-10-11 23:11

可以介紹比我嗎?我老公扭傷腳踝

男爵府

mingaga 發表於 17-10-12 15:43
多謝介紹,感激不盡。
左腳受傷的菠蘿蓋已移正位,醫師叫我比右腳(今次沒有受傷的)比佢醫埋,佢一按就知 ...

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章

湯紹聰

男爵府

mingaga 發表於 17-10-11 19:53

依家係屋企 ...

黃大仙梁華

侯爵府

AhKaAhKa 發表於 17-10-12 23:42

我今日睇呢個醫師,一個星期只診症一日,就係星期四。因為佢本身已經退休。
你老公扭親,最好快啲睇跌打醫師,唔建議等到下個星期四。

首頁

尾頁

跳至