自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆 AngelaLee_FB 的帖子

樓主, 跟團係咁嫁, 最緊要自己把持得住,佢又無搵支鎗指住要你買,佢地講到天花龍凰,買唔買睇你自己姐,佢地把口LONG過油好勁, 值唔值得買就自己決定啦

子爵府

maggkiki 發表於 17-10-16 16:45
十年前跟團去北京都已係咁,購物點留好耐,景點行一陣就走 當時都有被昆,係唯一覺有用的是寶樹堂 ...

寶樹堂好貴甘,果d膠布得7塊要成200蚊人仔。

其實參加團好多都係甘,除非玩貴團。

男爵府

回覆樓主:

單張有無寫明?個團好平好大機會係購物團。

子爵府

回覆樓主

我廿幾年前跟團已經係咁

侯爵府

AngelaLee_FB 發表於 17-10-16 16:40
我都知奶野了,無辦法,當買一次教訓

請貼茶會派的行程表上來。我好想知道去千禧龍脈,中醫,足底按摩及絲綢是在行程之內嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

好多年前已經係咁啦, 唔買咪唔上當囉.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

公爵府

回覆樓主:

其實間間旅行社都系咁,團費咁平,自己買張機票都唔止依個價,仲有酒店,交通,景點門票呢?所以,要有定力先可報平團,如果唔系,真系俾人引你買嘢,返黎先後悔,再唔系,報貴少少既純玩團,無購物點,使費就會易控制啲

大宅

回覆樓主:

差唔多10年前也是如此, 之後勁後悔,應該唔好帶信用咭提款卡入去,同仁堂買咗3千幾 浸腳藥粉買咗二千幾,肉赤到吖......

男爵府

lotusykl 發表於 17-10-16 23:09
差唔多10年前也是如此, 之後勁後悔,應該唔好帶信用咭提款卡入去,同仁堂買咗3千幾 浸腳藥粉買咗二千幾,肉赤 ...

每個人都會領野的

分別係領幾多錢,領幾多次

男爵府

bks2014 發表於 17-10-16 23:02
請貼茶會派的行程表上來。我好想知道去千禧龍脈,中醫,足底按摩及絲綢是在行程之內嗎?
...

間間都有既,有d團友,唔買唔安樂

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

13年去過一次同你所講既一模一樣,但店名唔知係咪一樣

果時我同c6,亞仔,99去……全部都係99落搭……同仁堂我信有效既但唔會買咁貴,至多買下牛黃算了……玉就唔洗講喇任佢開價,玉~99買左比3個孫,一人一個玉牌仔,宜家係櫃捅底

浸腳藥包唔知係心理作用定坐過飛機返黎,99話有d效喎不過用晒就算

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

回覆樓主:

樓主很好,寫這篇帖子很花時間啊,代BK JM說聲多謝

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

trenycebaby 發表於 17-10-16 16:12
吾係好明,吾買吾得?
我係一個好衰既人,吾買就係吾買,你做d咩我都係吾買
...

男爵府

AngelaLee_FB 發表於 17-10-16 15:50
我跟朋友參加新*旅行社的,我們團是北京5天團,按照行程去了該去的行程,然後帶我們去絲綢廠說是參觀,然後 ...

所以我好討厭跟團

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

不嬲跟團都係咁, 特別賣玉成日做戲, 當睇話劇囉

男爵府

mocha20150323 發表於 17-10-16 22:37
寶樹堂好貴甘,果d膠布得7塊要成200蚊人仔。

其實參加團好多都係甘,除非玩貴團。

唔係買膠布,係買佢的燙火膏,真心好用。

大宅

回覆樓主:

不嬲跟团都有呢類sell嘢嘅劏場,見得多。我當去应酬下,睇佢地做完馬騮戲、大龍鳯或talk show,跟住一人釘人去sell嘢,我就去廁所,然後盡快上車。

2004年左右去同x堂,D人誇張到,講到D葯仙丹咁,所以領導人咁長命,咁健康,而香港明星梅x芳如果有來都会救得番,車到天上有地下冇。
但有男团友把完脈,同x堂話佢胆固醇过高,建議佢買葯,点知佢冇理佢,佢靜靜話我地知,佢不嬲都胆固醇过低,E生要佢日日食蛋㗎。
我估佢地个个都話嗰幾樣病!

子爵府

回覆樓主:

今年四同我一家四口跟團去北京,我呢d老手當然唔會失手,好似冇乜買野,total大概13k,冇買手信,團主要都是一组國内人買,其他好小,浸腳叫我買720元療程,香港買左70元试

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

回覆樓主:

十幾年前跟團去北京已經係咁

首頁

尾頁

跳至