潮流時尚

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

trin527 發表於 17-10-24 15:09
今日同囡影貼紙相,順便去美利登,排15分鐘,算快

紅葉set 無得頂呀!

公爵府

回覆樓主

下午去銀座,8下可惜今日番咗一個b25 swift in dark green only, n one k32 in rj, 明天再去88,希望在明天

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

trin527 發表於 17-10-24 17:57
下午去銀座,8下可惜今日番咗一個b25 swift in dark green only, n one k32 in rj, 明天再去88,希望在明天 ...

真係好羨慕樓主每次去日本都有b k c 收獲,而且仲有得揀,可否請教樓主一年去呢間shop 幾次才可建立這種關係呢?起碼頭一年要去幾次呢?在香港配貨買野真係好累,而且靚色又冇自己份,不如去日本買好了!

侯爵府

回覆樓主

美利登好耐無去,諗起都流口水,水準保持到嗎?

男爵府

trin527 發表於 17-10-24 15:09
今日同囡影貼紙相,順便去美利登,排15分鐘,算快

流哂口水 澀谷哪間嗎? 十年冇去 東京太多好野食差啲唔記得佢

男爵府

trin527 發表於 17-10-23 22:08
晚餐去newomen 800 degrees, 想試好耐,好彩1900仲未long q, pizza, salad n 2 drinks 3000 yen真平又好好 ...

好介紹 下次會去 有時真係唔想餐餐吃和食

子爵府

2018母親節勳章

回覆樓主:

公爵府

3wa4 發表於 17-10-24 19:05
真係好羨慕樓主每次去日本都有b k c 收獲,而且仲有得揀,可否請教樓主一年去呢間shop 幾次才可建立這種關 ...

我由2012年已經去排隊,可能見我x$10.3都去,當時貴自然唔多人,所以佢地都算認得我個樣,而我SA對我好好,不過冇預先留袋,即去即搵
至於其它H, 佢地未必要100k換一袋,就算第一同二咁貴換,第三個自然平D,不過你要sure一年去幾次同一地方搵番佢先得
香港每間shop玩法不同,無準則,而且要$嘅內地人好多,真難

公爵府

C9J 發表於 17-10-24 19:21
美利登好耐無去,諗起都流口水,水準保持到嗎?

除咗蟹みそ salad係signature, 其它我覺同出面D差不多,不過lunch set真平又大碟,仲多人排隊

公爵府

xsyu 發表於 17-10-24 19:49
流哂口水 澀谷哪間嗎? 十年冇去 東京太多好野食差啲唔記得佢

係呀,涉谷間我都7年咁上下冇去,不過上次去過名古屋嗰間,忍不住再去,因為我係蟹みそ痴,之前築地玉壽司食10件以上架

公爵府

回覆樓主

晚餐去番地下街食spaghetti n ham, 其實佢地pizza都好正架,不過琴日食咗,今日唔食,食見l完仲可以行0101 100 yen n 藥房,幾爽,不過晚上藥房退稅條龍一定好長,大家有心理準備

男爵府

回覆樓主:

trin! 你又返屋企?真係好鈡意睇妳的遊記!又冇去其他地方玩?

男爵府

回覆樓主:

銀座SA都要奉献。上次已讲明ㄧ到一

公爵府

keiomom 發表於 17-10-24 22:53
trin! 你又返屋企?真係好鈡意睇妳的遊記!又冇去其他地方玩?

冇呀,同囡最主要食,而且頭三日落雨,明天又話落雨,冇乜地方想去

公爵府

keiomom 發表於 17-10-24 22:55
銀座SA都要奉献。上次已讲明ㄧ到一

銀座?問中國SA?

男爵府

trin527 發表於 17-10-24 23:05
銀座?問中國SA?

no la...a very 現實日本SA

公爵府

keiomom 發表於 17-10-24 23:08
no la...a very 現實日本SA

但係銀座,係幾樓8下

男爵府

hermylovers 發表於 17-10-24 12:45
Thanks for sharing
But can u elaborate more on whole year evaluation? I believe they look at how m ...

我真係唔覺得係逐個袋計架。好似我一七年咁,我已經出左2k28, 1b30 (黑金,幫朋友), 1c24, sa仲話聖誕節會出多個b/k 俾我做聖誕禮物。但我今年只係買咗兩件褸,一條裙,三對鞋,一隻手額(黑金嗰個朋友要嘅),幾支香水,小量杯杯碟碟,total 唔過$200000,但可以出到5個袋,我覺得算唔錯啦!
Sa好坦白話我已經係fans, keep住有spend, 而且乜都有買下,所以唔會逐年計spend, 而係整個消費模式去計咁當然我絕對相信一個好sa係勝於一切
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

公爵府

oneonemama 發表於 17-10-24 23:52
我真係唔覺得係逐個袋計架。好似我一七年咁,我已經出左2k28, 1b30 (黑金,幫朋友), 1c24, sa仲話聖誕節會 ...

可能你唔係要hot items, 我今年跑數跑到氣咳

首頁
45678...9

尾頁

跳至