自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

勸你唔好生,萬一遺傳,你一個對兩個咁既人,真的點過人世?

生了隨時係「在婚單親」咁生活,好痛苦的,佢唔幫手仲要鬧人,唉~

你係愛佢就慢慢相處

如果你想要小朋友,咁你要有心理準備有好大犧牲先好,仔一生了就冇回頭㗎喇

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

Karlyly 發表於 17-10-20 23:36
結婚前,唔知道c6有adhd,當時只係以為佢個人脾氣差d,性格奇怪d,慢呑呑d同埋蠢d。但係當結咗婚一齊住後, ...

未生小朋友,湊死你自己一個人-

禁止訪問

畀面勳章

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主

我生完先知我C6個邊有A仔,
我就唔會生

子爵府

結婚前,唔知道c6有adhd,當時只係以為佢個人脾氣差d,性格奇怪d,慢呑呑d同埋蠢d。但係當結咗婚一齊住後, ...

我會離婚

水晶宮

佢係确診Adhd嗎?似躁狂多d。

男爵府

回覆樓主

照顧一個有ADHD既小朋友直至佢長大成人係好辛苦好艱辛既一件事,你地真係唔好生

伯爵府

回覆樓主:

我以前個ex,相處左6年半,只係拍拖,我都已經對佢好絕望,所以選擇左離棄佢,我好彩嘅係無同佢結婚生兒,否則一定係單親,或者大細都有生命危險,生活如煉獄。。。。。你結左婚先發現,真係要大家傾好,要佢為家庭學習控制一下,否則佢係一個慢性炸彈,隨時爆炸。。。。

大宅

回覆樓主

我覺得係情緒病多啲!

子爵府

回覆樓主:

睇下套印度片《我的名字叫可汗》,可能會啟發對ADHD丈夫的相處方式

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

諗仔B? 呢啲會遺傳架,生仔係 over 80% 機會遺傳到,生女係 around 50% 遺傳到,但萬一女仔有呢啲,係難搞過男仔 10倍。照顧呢類兒童係比照顧正常兒童辛苦 100倍。你老公已成年人但連自己都控制唔倒自己,小朋友更加難搞,同埋你老公跟本唔會幫倒你湊同教。甚至佢跟本唔適合有下一代。

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

諗仔B? 呢啲會遺傳架,生仔係 over 80% 機會遺傳到,生女係 around 50% 遺傳到,但萬一女仔有呢啲,係難搞過男仔 10倍。照顧呢類兒童係比照顧正常兒童辛苦 100倍。你老公已成年人但連自己都控制唔倒自己,小朋友更加難搞,同埋你老公跟本唔會幫倒你湊同教。甚至佢跟本唔適合有下一代。

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

侯爵府

回覆樓主:

千祈唔好生B

伯爵府

回覆樓主:

當初佢有咩吸引你?
唔好諗生bb, 不如諗吓你欣賞佢啲乜先?

大宅

虎到金來勳章

回覆樓主:

千祈唔好生,jm,諗清楚以後條路點行

大宅

虎到金來勳章

回覆樓主:

千祈唔好生,jm,諗清楚以後條路點行

男爵府

回覆樓主

其實佢似情緒問題多過似adhd問題,認識好多adhd既人都好錫屋企人,最多做嘢容易分心,叫佢睇睇醫生好

男爵府

回覆樓主

其實佢似情緒問題多過似adhd問題,認識好多adhd既人都好錫屋企人,最多做嘢容易分心,叫佢睇睇醫生好

男爵府

回覆樓主

奇怪你地相處既時候係點過,唔係好明點解發現唔到佢有問題嘅?一第佢好英俊瀟灑、高大威猛,你淨比佢優點吸引!
大脾氣喎!咁多次約會喎,應該忍不住㗎!我個人覺得發脾氣會踢隻狗出氣的人好恐怖
發覺只有離開幸福, 才能看清幸福, 但代價總不低, 但是,沒有錯過, 又何嘗會知道什麼是對的.

首頁

尾頁

跳至