在職全職

跳至

首頁

尾頁

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

公爵府

回覆樓主

.........................................

子爵府

回覆樓主:

轉工吧

珍珠宮

lovestarry001 發表於 17-10-21 07:38
我從來都吾會好易放棄,但哩份工做左一個月就有捱左一年嘅感覺。晚晚發夢就係夢見工作。我真係吾知自己捱吾 ...

我好明
我而家都返緊份我好討厭嘅工
仲要跟緊一個project要出trip
最快都要出完trip先可以走(想好頭好尾)
但我每日生不如死

伯爵府

回覆樓主:

唔好晒時間趁早分手

男爵府

回覆樓主

我完全明白,吾岩就快d走,吾好再拖

公爵府

回覆樓主

如果宜家走,都吾知年難搵,亦都吾知會吾會搵到份仲衰,好擔心
.........................................

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

你對上一份工辭職時都無諗過依份工咁啦,向好嘅方面諗,否則捱病自己無人可憐,或同c6商量一下!

男爵府

回覆 lovestarry001 的帖子

盡快走。我都係咁,本來頭3 個月時已辭職過一次,而家攪到做左7 個月重衰。

公爵府

readymama 發表於 17-10-23 06:36

盡快走。我都係咁,本來頭3 個月時已辭職過一次,而家攪到做左7 個月重衰。

我就係擔心哩樣,渡日如年咁都吾係辦法,唉

男爵府

唔岩真係一日都唔好留。因時間長左都唔知放唔放係cv 到

大宅

回覆樓主

我都係,未過probation 已經好唔中意份工,好後悔離開舊公司黎左更差地方,但以為自己舊公司太耐一時未適應到,而家就黎半年,好想走但更難走,又要等一個月,又要蝕花紅,唉
唔啱唔好等

別墅

lovestarry001 發表於 17-10-21 07:33
第一日返工已經想走,但覺得間公司福利好,人工捱一年會有升幅,同埋好似多左我以前冇做過嘅野學。

宜家過 ...

(emoji)️壓力就應該轉,甘辛苦對自己做乜?我之前份工都好好,但我真系睇唔慣有的同事惰惰閒又系甘拿甘多人工,甘勤力又系拿甘多!做左5年照走!依家都搵到份自己喜歡的工作啊!相信自己,加油!

翡翠宮

現實就係現實, 要供樓點樣可以話走就走?
除非你有好多saving, 過埋年先搵到工都唔洗死

我唔會take 呢d risk, 我會邊做邊搵.

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

lovestarry001 發表於 17-10-21 07:38
我從來都吾會好易放棄,但哩份工做左一個月就有捱左一年嘅感覺。晚晚發夢就係夢見工作。我真係吾知自己捱吾 ...

我都有此感覺,覺得一個月都好漫長

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

hccc 發表於 17-10-24 08:01
我都係,未過probation 已經好唔中意份工,好後悔離開舊公司黎左更差地方,但以為自己舊公司太耐一時未適應 ...

年尾係咪難搵?或者剩返豬頭骨

彩鑽殿

Kammy_1314 發表於 17-10-24 08:08
(emoji)️壓力就應該轉,甘辛苦對自己做乜?我之前份工都好好,但我真系睇唔慣有的同事惰惰閒又系甘拿甘多 ...

恭喜您呀!

彩鑽殿

lovestarry001 發表於 17-10-21 07:33
第一日返工已經想走,但覺得間公司福利好,人工捱一年會有升幅,同埋好似多左我以前冇做過嘅野學。

宜家過 ...

拎到3個月糧單,上左會先走

公爵府

pomanlife 發表於 17-10-24 13:25
拎到3個月糧單,上左會先走

唯有係咁啦,但其實,估中半年又走第時都吾知點解釋。可能一捱要捱足一年。唯有調整下心態(雖然未諗到點調整)

伯爵府

回覆樓主

我朋友又係probat前已想走,最終捱左一年未搵到工都走,因為果種壓力會慢慢累積,越做越唔開心

首頁

尾頁

跳至