懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

而家32w, 上星期開始一日幾次肚好硬, 子宮扯痛,但冇血冇啡,所以我估係正常假宮縮。
但呢2日越來越密, 今朝成朝肚硬時間多過軟,又扯住痛,係咪太密? 本身後日產檢,而家好似唔應該等要早d睇?

複式洋房

回覆樓主

最好打電話去診所問下姑娘同醫生講下你呢個情況

我之前都試過,醫生叫我返去檢查下,睇下會唔會夾到bb, 同睇下子宮頸有冇開咗

大宅

LeungBBBBBB 發表於 17-10-23 16:47
最好打電話去診所問下姑娘同醫生講下你呢個情況

我之前都試過,醫生叫我返去檢查下,睇下會唔會夾到bb, 同 ...

Thank you. 我打左電話問姑娘,佢叫左我頭先來睇。照左monitor左一陣暫時0k。醫生話休息多d同留意住會唔會再密左。

我第一胎,有時都怕自己太緊張,反應太大。

複式洋房

回覆樓主

檢查咗冇事就安心好多

要好好休息多啲

我都係第一胎,好明白會緊張啲,所以有咩懷疑都係檢查下先。

一齊加油(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

LeungBBBBBB 發表於 17-10-23 20:07
檢查咗冇事就安心好多

要好好休息多啲

Thank you, 一齊加油呀!

大宅

我而家18W,我間唔時也會肚硬一次。有時我都好驚,但又touch wood 無其它事情,所以我暫無理會。希望快點到覆診日子

大宅

莎蘭 發表於 17-10-24 13:20
我而家18W,我間唔時也會肚硬一次。有時我都好驚,但又touch wood 無其它事情,所以我暫無理會。希望快點到 ...

係呀,有時覺得無論陀左幾耐,都有d唔踏實,有d情況唔知正唔正常。每次等下次產檢冇嘢先安心d。不過都有提自己唔可以太緊張,心情放鬆都好緊要。大家一齊加油!

首頁

尾頁

跳至