想生BB

跳至

首頁
23456...10

尾頁

大宅

回覆樓主

我應該 1或2號DD喇…仲未敢驗住…

大宅

Manbe02 發表於 17-10-30 13:38
你計係深色後10天定深轉淺後十天呀?

轉淺後呀我係

大宅

ourbobbie 發表於 17-10-30 13:31
我上次bingo
Due date 前一日用紅d都係得50%深
到Due date先一樣色

希望好似你咁

男爵府

回覆樓主

今日係排卵後第五日,琴日今日都勁放屁
肚谷谷,nipple 左右輪住有針吉吉感覺,但唔密

大宅

回覆樓主

今日心情有啲低落,請容許我喺度發洩一下⋯

今日應該係DD-1,琴晩老公贊成今朝驗下,有冇都得個知字⋯於是鼓起勇氣今朝玩紅D⋯一如以往,紅D白雪雪,連少少希望都唔俾我⋯

已經備孕一年有多,人哋話化學過好快會有⋯我上年九月化學過了⋯但到今時今日都未有⋯人哋又話照完輸卵管通下會好快有⋯八月照過一切正常⋯但都係冇⋯

乜我身體真係咁差咩?! 我係有少少壞習慣⋯夜瞓(一點前)丶一日會飲一杯咖啡丶鍾意食辣但已經改食少辣丶生冷嘢戒咗丶間中飲一兩杯紅酒⋯但都唔係差成咁卦?! 點解身邊個個朋友身體比我孱嘅,都話有就有?! 係咪上天覺得我哋未ready? 但我已經高齡喇⋯我冇時間等啦⋯

呻完發洩完⋯又要繼續輕鬆面對⋯希望m 小姐今個月唔好遲到,唔好折磨我咁耐啦⋯

複式洋房

Lukeung 發表於 17-10-30 18:37
今日係排卵後第五日,琴日今日都勁放屁
肚谷谷,nipple 左右輪住有針吉吉感覺,但唔密
...

我都係呀、排卵後五天有吉吉咁、但我驗紅d就白板唉、失望了

複式洋房

火火炎炎 發表於 17-10-31 09:31
今日心情有啲低落,請容許我喺度發洩一下⋯

今日應該係DD-1,琴晩老公贊成今朝驗下,有冇都得個知字⋯於是 ...

感受相同我仲要俾個fd串我情願好似我咁小產左仲好過咩都無、但個種失落感真係好大我都諗係咪天唔鐘意我啦

大宅

回覆樓主

我尋晚驗紅d仲係白過白紙
唯有等下個cycle再努力啦

大宅

Manbe02 發表於 17-10-31 10:08
感受相同我仲要俾個fd串我情願好似我咁小產左仲好過咩都無、但個種失落感真係好大 ...

我哋嘅心情⋯有幾多人明丫⋯

複式洋房

火火炎炎 發表於 17-10-31 11:16
我哋嘅心情⋯有幾多人明丫⋯

依家我都放鬆心情、只係每次白板、我先生會眼濕濕睇見就酸了

大宅

回覆樓主

大概11月2-3號來m,25號check紅d,深紅色。但26號check 又淺色左d. 29號又check紅d又轉深紅,跟住check埋綠d 白板。昨日check 紅d又系淺色(大概50%對照色),忍唔住買埋clear blue驗孕棒,都系唔中。唉,系唔系今個月都無機會啦?點解紅d會時深時淺的?

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

我紅d已經白板,體溫慢慢跌緊

大宅

fdcm 發表於 17-10-31 12:49
我紅d已經白板,體溫慢慢跌緊

我2/11DD,但前日都係白板紅D
睇怕又要努力過(emoji)

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

回覆樓主

體溫開始跌真係有d失望

男爵府

Manbe02 發表於 17-10-31 10:07
我都係呀、排卵後五天有吉吉咁、但我驗紅d就白板唉、失望了

我紅d 都好好好淺控ja!
今日下腹陰陰痛

男爵府

回覆樓主

今日手多多又check下,同琴日白板甘大分別,即係點呢

大宅

fdcm 發表於 17-10-31 21:25

幾紅喎

男爵府

ourbobbie 發表於 17-10-31 21:27
幾紅喎

但我今朝體溫得36.7,無其他人甘高

男爵府

fdcm 發表於 17-10-31 21:25

今日都係排後day 5 , 知道冇甘早,但都隱唔住check下紅d, 又成日形住肚谷谷,但邊會甘早吖,我真係上腦拉

男爵府

jarjarjar 發表於 17-10-31 21:31
今日都係排後day 5 , 知道冇甘早,但都隱唔住check下紅d, 又成日形住肚谷谷,但邊會甘早吖,我真係上腦拉: ...

我應該係聽日DD,但今個月第一次用紅d,所以每日都check下個LH係點

首頁
23456...10

尾頁

跳至