跳至

首頁

尾頁

洋房

請問各位,

(1)請問收到invitation後,60 days 要lodge application (Visa189) 是否包括
要Upload supporting documents, health checks and police checks?

(2) 請問係咪要等Australian Government 出信通知才可以做 health checks and police check?

(3)請問點樣安排health checks and police checks?

多謝各位指教!

洋房

係啊,要等移民局出信先得,health check 好簡單,可以上網book, police check 就麻煩D,最好一出信,即打電話去警局印指紋,再寄返香港,因為指定警局做指紋,要排隊,唔係即係有得印。正常唔係60 日,係30 日,不過超過都唔緊要,只要叫中介send email 解釋就ok, 只要呢30日你係有做野就得,因為排嘅時間唔到你決定,所以其實係無問題,我當時就係超過30 日,最黎無問過,PR 一樣落到黎。

民房

必須要有DIBP的信才可去申請police check(無犯罪紀錄證明書)。警局網頁寫四周先會寄去DIBP (唔會經你手)但我就兩個星期就已經知道有。

大宅

Lattle22 發表於 17-10-28 20:49
係啊,要等移民局出信先得,health check 好簡單,可以上網book, police check 就麻煩D,最好一出信,即打電 ...

想問下果封信係咪有幾個attachments 的?我都收到,但我前日先submit晒所有文件的(除左health check pc check...

首頁

尾頁

跳至