少年成長

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

定期最重要

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

觀察住先

男爵府

回覆樓主:

我除咗大肚之外, 每個月都係差唔多21日到嚟M,人哋一年12次嚟M,我就一年十四次...好似人哋出花紅咁...有bonus

大宅

kennisks 發表於 18-1-26 11:13
我除咗大肚之外, 每個月都係差唔多21日到嚟M,人哋一年12次嚟M,我就一年十四次...好似人哋出花紅咁...有bonu ...

我以前都係21日左右,仲要係有早到無遲到,所以嗰陣有咗一個月就知,準到無朋友。(流量重要係多足6日,少量一日之後停)。
生完靠食避孕丸就維持每月21日及只黎5日左右正常量。

別墅

IamDirector 發表於 17-11-4 11:26
初經係會亂D

幾時先唔叫初經?
四脚不到地

別墅

youngbeetle 發表於 17-11-8 10:16
初經,不用太擔心

幾時先唔叫初經?我囡小五已開始來經,現在中二了,一咁多年來一直未穩定過,時長時短,多數短,有時短到得人驚。健康檢查時同醫生講過,一直都係話係咁的了,有來好過無來。真係擔心。
四脚不到地

大宅

Carrie28 發表於 18-3-15 02:12
幾時先唔叫初經?我囡小五已開始來經,現在中二了,一咁多年來一直未穩定過,時長時短,多數短,有時短到 ...

初經應該是頭半年至九個月左右都不定時,之後就會定時,我囡囡都系中二, 現在經期準時,你囡囡這程況,每年去健康檢查時,問吓醫生

別墅

粉紅虎 發表於 18-3-18 02:10
初經應該是頭半年至九個月左右都不定時,之後就會定時,我囡囡都系中二, 現在經期準時,你囡囡這程況,每 ...

就係每年都問左了,醫生話係咁,有來好過無來

唔知煲啲紅棗水或者食姑嫂丸調下會唔會好啲?
四脚不到地

大宅

Carrie28 發表於 18-3-18 17:08
就係每年都問左了,醫生話係咁,有來好過無來

唔知煲啲紅棗水或者食姑嫂丸調下會唔會好啲? ...

有無時吓睇中醫,條理吓身體, 我自已朋友中都有這程況,食中藥真的有幫助。

別墅

粉紅虎 發表於 18-3-18 18:34
有無時吓睇中醫,條理吓身體, 我自已朋友中都有這程況,食中藥真的有幫助。
...

係,都有諗過帶佢去睇下中醫
四脚不到地

複式洋房

一開始黎m不定期係正常的

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

1234554321 發表於 18-4-26 13:54
你們買什麼打底褲給阿囡穿

冇著打底褲的

男爵府

hudsonchui 發表於 17-10-28 21:45
大女13 歲,黎經年期已有2 年了,她現在平均21 日就來月經,也好準時下,即三星期就來一次。上網話2 ...
我女都係20天來一次, 十分準時, 我看過中醫調經, 吃白鳯丸, 都依然是20天來一次.現在都放棄了, 返正都是正常的經期, 只要人健康就算了, 係M 巾用多的,我唯一擔心的是排卵太多, 因卵子有固定數量的,第日不知會不會哀老快的呢?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

yan02 發表於 18-6-22 11:51
我女都係20天來一次, 十分準時, 我看過中醫調經, 吃白鳯丸, 都依然是20天來一次.現在都放棄了, 返正都是正 ...

衰老就吾太擔心我,最緊要健康。係m 巾用好多,成日fill

首頁

尾頁

跳至