親子旅遊

跳至

首頁
12345...45

尾頁

大宅

畀面勳章

初一已經係韓國啦, 會同囡囡兩人去6日hea玩和食!
Vincent Willem van Gogh,1853年3月30日-1890年7月29日,是位荷蘭後印象派畫家代表人物。

大宅

momomomopig 發表於 17-11-7 15:37
初一已經係韓國啦, 會同囡囡兩人去6日hea玩和食!

你直接同酒店book? 我原本想book 明洞,又怕晚機到,冇車去明洞,到時有嘜事系首爾站行過去都可以,因我個fd 上次晚上到首爾站,系好難搵的士去東大門酒店。

大宅

畀面勳章

SSKwny 發表於 17-11-7 16:15
你直接同酒店book? 我原本想book 明洞,又怕晚機到,冇車去明洞,到時有嘜事系首爾站行過去都可以,因我個 ...
係 expedia book 有 code 有折 , 會賢站Tmark Grand Hotel 有6001直接去到酒店門口落. 首爾站行過去都都好似10分鐘到!
Vincent Willem van Gogh,1853年3月30日-1890年7月29日,是位荷蘭後印象派畫家代表人物。

大宅

momomomopig 發表於 17-11-7 16:26
係 expedia book 有 code 有折 , 會賢站Tmark Grand Hotel 有6001直接去到酒店門口落. 首爾站行過去都都好 ...

我晚機到,怕趕不上巴士,所以两手準備,萬一趕不上巴士,就搭機鐵,如首爾站,冇的士,就行過去。

如果趕到巴士,我想住明洞,好似方便d.

現在HSBC expedia 平$600,你再book 2人房會唔會平d, 我book 5晚 2人房$2610。

你機票幾$?

大宅

畀面勳章

SSKwny 發表於 17-11-7 16:31
我晚機到,怕趕不上巴士,所以两手準備,萬一趕不上巴士,就搭機鐵,如首爾站,冇的士,就行過去。

如果 ...

2610好平啊!依家好似無咁平啦
我機票2人5200,最近先訂的。

大宅

momomomopig 發表於 17-11-7 16:45

2610好平啊!依家好似無咁平啦

近期才book機票, 都系$5200 2人(每人$2600) 已經好平牙,坐什麼airline, 我差不多半年前訂,都要$2600 一位。

我都系早两星期才book 酒店,依家再冇留意要幾錢囉!

wcpcelia    發表於 17-11-8 11:26

大宅

畀面勳章

SSKwny 發表於 17-11-7 16:51
近期才book機票, 都系$5200 2人(每人$2600) 已經好平牙,坐什麼airline, 我差不多半年前訂,都要$2600 一 ...

唔怕訂左HKE呀!16晨早機飛,22號零晨返。

大宅

momomomopig 發表於 17-11-7 16:58

唔怕訂左HKE呀!16晨早機飛,22號零晨返。

我未坐過HKE, 都想試,例如去廣島,高松,自有HKE 有航線,但我自己有點担心。

大宅

畀面勳章

SSKwny 發表於 17-11-7 17:08
我未坐過HKE, 都想試,例如去廣島,高松,自有HKE 有航線,但我自己有點担心。
...

我都未坐過,妹妹和同事成日坐都話無事,冇delay,冇cancel
我今次第3次去韓國,我和囡都鍾意去韓國。

大宅

momomomopig 發表於 17-11-7 17:14
我都未坐過,妹妹和同事成日坐都話無事,冇delay,冇cancel
我今次第3次去韓國,我和囡都鍾意去韓國。
...

其實坐HKE 有冇巧妙之處 ? 我都想訂廣島 & 高松牙。

我8年前去過首爾,所以有嘜idea 去邊,不過諗住去食,行超市,hea 下查。

大宅

畀面勳章

SSKwny 發表於 17-11-7 17:21
其實坐HKE 有冇巧妙之處 ? 我都想訂廣島 & 高松牙。

我8年前去過首爾,所以有嘜idea 去邊,不過諗住去食 ...

我都唔知HKE會點,擔粗粗訂左就算。
我哋都hea玩,周圍喪食。去下首爾塔,首爾樂園玩下機動雪兜,廣藏市場,南大門行下,地下街等等。

大宅

momomomopig 發表於 17-11-7 17:50
我都唔知HKE會點,擔粗粗訂左就算。
我哋都hea玩,周圍喪食。去下首爾塔,首爾樂園玩下機動雪兜,廣藏市場 ...

但農曆新年,唔知南大門,廣藏市場,地下街,東大門,開唔開呢?

大宅

畀面勳章

SSKwny 發表於 17-11-7 18:09
但農曆新年,唔知南大門,廣藏市場,地下街,東大門,開唔開呢?

聽人講初一大部份唔開,之後會開返的,所以初一主要係明洞行下話哂遊客區,我估多鋪頭開,搭纜車去首爾塔睇下

大宅

momomomopig 發表於 17-11-7 18:19
聽人講初一大部份唔開,之後會開返的,所以初一主要係明洞行下話哂遊客區,我估多鋪頭開,搭纜車去首爾塔 ...

或者初一去首爾樂園,應該開掛。

唔知初一明洞唱$開唔開? 如果唔系,我就系香港唱停先

伯爵府

大除夕已是紅假,上年行地下街大部分無開

wcpcelia    發表於 17-11-8 11:27

子爵府

SSKwny 發表於 17-11-7 17:08
...

我年29去 初6返。林緊初123去邊好。初45就去雪場

子爵府

SSKwny 發表於 17-11-7 18:24

我都林住初一去愛寶樂園 應該是超多人

子爵府

回覆樓主

我都係農曆新年去, 未諗行程, 大家一齊交流下

大宅

畀面勳章

SSKwny 發表於 17-11-7 18:24

首爾樂園應開的, 係香港唱定d會好些,我就有w剩,唔夠就叫朋友幫手唱,佢12月飛韓國。

大宅

畀面勳章

abinayams 發表於 17-11-7 19:45
大除夕已是紅假,上年行地下街大部分無開

噢!地下街真的無咩開呀,以為初2開始開添。

首頁
12345...45

尾頁

跳至