1-3歲

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

LucaLuLu 發表於 17-11-8 11:31
叫婆婆先咁一定係婆婆湊多

2個都係婆婆湊架

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

fdcm 發表於 17-11-8 11:56
2個都係婆婆湊架
問下你老公點令到佢叫爸爸先,我老公一定好想知

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

LucaLuLu 發表於 17-11-8 12:19
問下你老公點令到佢叫爸爸先,我老公一定好想知

哈哈,我都唔知點解,但佢細個既時候好少見爸爸,可能係佢地既緣份,老人家話小朋友啜手指公係錫爸爸,我唔知係咪,但我仔到而家11歲都係錫爸爸

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mocha20150323 發表於 17-11-7 21:12
可能你99日日教叫爸爸

大宅

回覆樓主

媽媽先

大宅

2018復活節勳章

LucaLuLu 發表於 17-11-7 18:14
前幾日第一次聽BB叫媽媽...媽媽,聽到真係好激動
點知我老公呷醋,呢排抱住BB就會係咁爸~爸~,叫爸~ ...

人地話叫邊個先果個第時會忙啲

別墅

fdcm 發表於 17-11-8 12:59
哈哈,我都唔知點解,但佢細個既時候好少見爸爸,可能係佢地既緣份,老人家話小朋友啜手指公係錫爸爸,我 ...

啜手指公錫爸爸(emoji)咁我囝唔錫佢爸爸啦…因佢係啜第二隻手指(emoji)

男爵府

回覆 布甸狗BB 的帖子

應該係

大宅

笑得好勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

叫mama先

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

國王陛下 發表於 17-11-8 22:41
人地話叫邊個先果個第時會忙啲
預左係我忙D架啦

男爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章

婆婆

呷醋嘅唔系我同老公,系公公呀

男爵府

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

我2個都係爸爸先,易發音
但2個都痴我多,最近呀妹一歲,都開始講媽媽,發脾氣個陣,哈哈

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

兩個仔仔都系先叫爸爸。

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

點知我老公呷醋,呢排抱住BB就會係咁爸~爸~,叫爸~ ...

係呀 我囝都係叫媽媽先。我自己湊既。

禁止訪問

食得好勳章

回覆樓主:

禁止訪問

回覆樓主:

複式洋房

回覆樓主

我仔突然有1日系甘dad dad dad,之後老公就話佢嗌爸爸先,我幾吾開心丫

大宅

我囡囡在5m6d時很清楚叫“奶奶”,因我們經常在她飲奶前指在奶樽説“奶奶”而她看見我們冲奶才叫“奶奶”

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

baba

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

爸爸先

首頁
12345...6

尾頁

跳至