自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

迷人pinklady 發表於 17-11-9 09:16
我試過係agoda book完,email去酒店問是否confirm,都無回覆,建議你帶定booking.com張單去酒店 ...

我係agoda book完,過幾日我自己打上agoda confirm同問埋小朋友同房問題,agoda都好好幫我打去日本酒店問清楚再覆我,過程都好順利
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

伯爵府

回覆樓主

Hotel.com / booking.com經常都聽到投訴

用呢2間小心啲

樓主試下forward啲證明俾日本酒店,睇下佢地點回覆,唔好只等hotel.com了

翡翠宮

marikourabe 發表於 17-11-9 08:46
我想出發前跟進咗先,唉,琴晚擔心咗一晚!一陣等9點再打,下次再用呢間野都要小心囉
...

搵到佢地未呀?

呢間我未用過,我之前都係用booking.com,我次次收到確認email就會send去問酒店有冇紀錄,好彩次次都冇問題

複式洋房

回覆樓主:

我次次book 完,收到 email 就即刻send 去酒店拎 confirmation, 通常好快有回覆,未試過有問題 wo, 係試過搵唔到間酒店個 email address 囉

珍珠宮

回覆樓主:

我試過訂ctrip澳門酒店 都係一畀咗錢就同酒店確認都冇資料. 要幾日前先至confirm到, 嚇餐死

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我次次去旅行都用hotels.com. 從來都冇問題喎!

男爵府

回覆:緊急!下星期出發到日本但酒店無記錄!

睇完樓主個鋪都驚驚地,今日下晝即刻send email比酒店confirm下有冇我booking先

大宅

ILoveAA2017 發表於 17-11-9 09:01
我次次用hotels.com book酒店都沒有再直接問酒店confirm,只要到時提出hotels.com嘅booking confirmation就 ...

我都係呀,唔使擔心

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jumpy 發表於 17-11-8 21:40
我用過佢幾次,我book完從來唔會主動跟酒店或hotels.com再confirm,亦唔會print email,次次都是直接踩去酒 ...
我都係一樣,未試過打去confirm,booked左有哂紀錄你又冇改過冇cancelled 過就冇問題,我Free nights 都拎過2-3晚了,用過好多次

大宅

木土土 發表於 17-11-9 09:14
Send email 去 hotel.com問啦。

酒店已經答咗無,應該由hotel.com跟進

hotels.com 無聯絡電郵呀!
有問題先發現呢間野極差! 我打極hotline 都無真人接聽,終於我按book 房,即刻有customer services 聽!佢叫我搵返跟單的人,仲要係唔知咩口音,佢每講一句野我都唔知佢up咩,每句都要重複先聽到!最終佢只答我佢地有record 就唔駛擔心!

大宅

迷人pinklady 發表於 17-11-9 09:16
我試過係agoda book完,email去酒店問是否confirm,都無回覆,建議你帶定booking.com張單去酒店 ...

謝謝意見,我印定了

大宅

PoPobaby 發表於 17-11-9 09:24
又不是旺季,唔洗咁擔心

你應兩邊做野,要同日本酒店講,話可能網站無幫你訂,叫佢跟進,佢地好有責任感會 ...

聽你咁講安心哂,日本個邊仲未覆我

大宅

tigerchaichai 發表於 17-11-9 09:26
你那個是否可取消的hotel?

我試過一次去到酒店冇record, 不過又係一show hotel.com個email就立刻有房

無得取消的

大宅

GKB 發表於 17-11-9 10:15
回覆 marikourabe 的帖子

Hotel.com你係米打呢個電話 30774855?好多時晚上十一㸃幾打去查詢都會有人接聽 ...

係呀,呢個電話,謝謝
我打極hotline 都無真人接聽,終於我按book 房,即刻有customer services 聽!佢叫我搵返跟單的人,仲要係唔知咩口音,佢每講一句野我都唔知佢up咩,每句都要重複先聽到!最終佢只答我佢地有record 就唔駛擔心!

大宅

baby_chu 發表於 17-11-9 11:47
好耐之前試過一次,唔係日本!去到酒店話無記錄,我地 show 番 agent 嘅文件,不過佢地話酒店果隻房已經 f ...

謝謝咁我安心好多

大宅

貓頭雀 發表於 17-11-9 10:56
好緊張呀
順利嗎?

未出發呀,下星期

大宅

ruby 發表於 17-11-9 11:18
我之前用hotels.com book日本酒店都無再re-confirm, 去到每間酒店俾passport就check-in到。

我朋友試過又 ...

咁可能係我未試過出發前問野無咩經驗,真係嚇餐死!希望真係無問題有房住啦!

大宅

jumpy 發表於 17-11-9 11:40
我用過佢幾次,我book完從來唔會主動跟酒店或hotels.com再confirm,亦唔會print email,次次都是直接踩去酒 ...

可能係因為咁而無record, 長知識了,謝謝

大宅

潘高壽 發表於 17-11-9 16:03
唔會架啵、我次次打都有人聽

我打極hotline 都無真人接聽,終於我按book 房,即刻有customer services 聽!好差

大宅

51544 發表於 17-11-9 16:22
有需要我可以幫你打去酒店問

謝謝你我搵到hotline 有人聽喇

首頁

尾頁

跳至