3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

別墅

我小朋友有佝僂病症狀,上網搜尋,新北江有兒科醫生黎丹灝,打算資詢醫生意見。此為原因。

我哋到達診所,等咗一陣,大約五分鐘左右,姑娘叫我入房,入到房我講咗句,醫生你好。以一個正常人,有人同你講你好,你就算心情唔好,咪唔應我囉。我x佢老x!佢竟然黑面,問我,你入嚟做咩啊?我有叫你咩,我幾時叫你啊?!我真喺小佢老味,你姑娘唔叫我,我入嚟托啊!
好,都算,我喺嚟睇醫生,我需要醫生專業嘅意見。
佢叫我坐喺度等一陣。咁佢有兩張蹬,都喺喺佢張檯隔離,佢打完幾隻字,望過嚟,好惡咁話(d語氣喺好似啲茶記阿姐催你落單嗰啲咁)小朋友坐咁遠做咩啊,坐嚟你(我)呢邊,呢家你睇定佢睇。呢下我真喺想問候佢高堂。不過我需要醫生專業意見,我忍。
坐好咗,佢問我睇咩,我話,我想知我個b喺咪有佝僂病,佢好惡咁問我,邊個話你知佢有呢個病啊。連續問咗三次,我答佢,我細個有,我啲病徵佢都有,所以想睇下喺咪!佢繼續好似我爭佢錢咁問我,你細個有?你點知你有?
好笑,咁通我呃你咩,醫生。我咪答佢,我媽帶我睇醫生嘅。佢繼續問我,咁點醫好?
我心諗,醫生,你啲問題咁弱智嘅?我目測,醫生你都應該到咗耳順之年啦,我媽帶得我睇醫生,又醫得好,就梗喺食藥㗎啦,黎醫生你唔喺唔知啊?咁呢都喺我諗。
我就答佢,食藥囉,佢又問食咩藥,我話我唔知啊,我仲細個,阿媽俾我就食囉。
跟著個黎醫生話,要确診要做好多檢查㗎喔!(呢個位我又想x佢啦,小朋友喺我㗎,佢有事,幾麻煩都要睇㗎啦,唔喺因爲麻煩我就唔理佢㗎,講嘢都唔經大腦,定喺覺得我無錢做檢查?)
然後我答佢,得啦。醫生就話,咁我寫封信俾你啦。你走啦。
總結,呢個醫生一啲醫德都無,想去醫管局投訴佢,有咩程序?

男爵府

減齡達人勳章

kennieleung 發表於 17-11-12 14:05
我小朋友有佝僂病症狀,上網搜尋,新北江有兒科醫生黎丹灝,打算資詢醫生意見。此為原因。

我哋到達診所, ...

呢個醫生都好冇冇品喎

別墅

joeyjoey223 發表於 17-11-13 10:08
呢個醫生都好冇冇品喎

後尾上醫生網睇啲人留言先知原來佢一直都咁衰
去啦!!!~比卡超

別墅

回覆樓主

多謝提醒!將來一定唔睇佢!

首頁

尾頁

跳至