夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆樓主:

就算小三吾出手
都吾代表個男人會留低
你吾好錯 focus

翡翠宮

laiseenine 發表於 17-11-12 18:32
我好亂。又冇小三咁後生,我可怎麼辦?
佢現在常對我晦氣,我又不敢反抗。
...

你咁樣做人,有乜意義
所謂何事
經濟無能力就去揾$
好愛佢就問下自己呢個男人糟蹋你,吾愛你,有乜咁值得你愛

愛多D自己好不好?

翡翠宮

laiseenine 發表於 17-11-12 19:01
我有工作的,但賺不多。
佢對我衰 - 我知的,我也不明為什麼仍咁愛他,我也不了解,但多年感情,真係捨不 ...

你冷靜D,比D時間自己
吾好再亂講野,例如“只要你留低我乜都願意“諸如此類
focus 係自己度,好好生活
要佢回頭,都要係因為愛你而回頭,而吾係因為你好蝦任佢魚肉所以佢吾走住。你理吾理解兩者既分別。

翡翠宮

laiseenine 發表於 17-11-13 09:56
但自己知自己事,都40+了,怎攪?

樓主你可以兩邊一齊做.
一方面試下轉工? 或者搵多份part time? 等自己多D saving.
另一下方面; 試下挽救,
如果你連眼神厭惡都睇到, 情況非常不妙
你始終都要面對現實; 好好行自己既路; 愈早愈好.

你地有仔女, 佢點都要養仔女既; 呢樣野佢走唔甩.

翡翠宮

laiseenine 發表於 17-11-15 13:42
JM,很感謝妳的留言。

我真係覺得自己好愛 C6, 以前未有小三前都唔覺的,會是身體影響?我從來沒有想過。 ...

因為瘦田無人爭唧
你以為自己好安樂; 殊不知咁既男人都有人爭
突然驚覺無左佢, 你得番一個會點
如此這般, 咪突然覺得自己好愛佢囉
當然亦不停說服自己好愛佢.

好簡單, 佢地未有小三之前, 你地有幾恩愛; 可唔可以講黎聽下?
拍幾多次拖, 2人世界有幾多?
平時你點照顧佢, 佢又點照顧你?
另外,一星期你地會造愛幾多次;你又講黎聽下?

你講老實說話, 我地再黎研究你係唔係真係咁愛佢?

翡翠宮

laiseenine 發表於 17-11-15 14:48
有咗小朋友后真係冇乜二人世界,加埋去過一次五天旅行咁大把。

做愛就2星期一次,因為我麻麻地

其實, 我都只係想你睇現實情況
唔好太foucs係好愛佢好愛佢好愛佢呢一點上
我份人比較自私, 只愛自己.
而家對方要點; 你一D control都無
咁你只可以focus係自己身上
有一日佢要走, 你都唔會咁徬徨

(佢講到咁討厭你, 而家我就唔會同佢造, 同埋點知條女有無病....)

翡翠宮

laiseenine 發表於 17-11-15 15:00
我怕唔做,佢會更討厭我。
我都唔係好明,點解有小三后,反而和我多做了。
...

你最大既盲點係睇得自己太低下了....

翡翠宮

laiseenine 發表於 17-11-15 15:08
純發洩。

送個 mary比佢啦

翡翠宮

你好愛佢 (定係好驚將來一個人, 所以自我催眠好愛佢?)
佢唔愛你, 咁你可以點?

就算無呢個小三; 佢對你都好難由無變有

好好為自己打算啦, 唔好因為好驚好驚好驚好驚, 搞到自己一D自尊心都無哂

佢真係去搞離婚, 講真你可以點? 拖? 死唔簽? 為咩?

最緊要問佢拎錢養仔交租, 斷估佢唔會連小朋友都唔養.

佢份咩工黎架? 月入幾多? 係財政方面好好plan下啦, 唔好諗其他無謂野.

翡翠宮

佢就算唔迫你簽, 夠2年佢都係會離到婚

你好好計下你一個月要幾多錢養仔, 交租要幾錢, 叫佢個個月autopay比你; 定時30號.

唔好因為唔想離所以唔傾呢個話題, 佢見你咁很愛佢, 真係個個月比2千你就死得.

翡翠宮

laiseenine 發表於 17-11-22 10:17
JM,

我好確定我係愛佢,結婚咁耐都係。

我比較實際
我一定先講錢, 再講其他
一定要趁佢肯同你溝通, 講比佢聽你一個月要幾多錢養仔生活
一定要先講明個數
唔好唔講
一陣佢以為你唔講, 即係你搞得掂

你可以拖佢唔簽, 老實佢要離佢點都離到.

所以都係要講錢先. 一行出街已經要用錢, 絕對唔可以當唔知唔講.

翡翠宮

laiseenine 發表於 17-11-22 12:51
若佢用唔比家用作要脅呢?

如果佢用到要脅, 你難道都仲想留佢?

如果佢咁白, 我就叫佢比足錢我 (養仔養工人同租最少3年), 咁我咪簽囉.

你而家仲唔清醒, 我真係擔心你人又無, 錢又無; 你點搞? 你就算唔簽你都一定要問左佢攞錢先.

翡翠宮

laiseenine 發表於 17-12-1 16:59
我好痛苦,我太在乎 C6. 我無法集中做任何事。

我怎麼樣才可以走出悲傷?

邊有咁快,12個月左右先可以略為正常地運作

首頁

尾頁

跳至