婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

farlin 發表於 17-11-12 23:28
一直同奶奶住,因為發生左d 事+ 湊小朋友帶黎衝突,前幾星期爆左佢一次,之後我就唔再理佢,當佢透明!

(e ...

快快趣趣搬啦,我相信你99比你爆完仲要對住你都好難頂!一直支持啲又要同住又要強勢既新抱快快搬走,放生個99!

大宅

瑩mama 發表於 17-12-12 14:41
我唔覺得樓主好有問題。爆,係因為之前對99嘅容忍,當忍無可忍就會爆。就算99幫手湊,都要睇下點湊,成日話 ...

咁奶奶係咪都可以話忍可忍跟住就爆個新抱?相信用得爆字都係炒大爆啦?!咁今日你爆,聽日可以又到佢爆。如果嫌99湊得唔岩心水,大可以攞反個b搬出去自己一手一腳湊,唔駛寄人籬下咁委屈個99。99養大個仔仲唔夠,養埋新抱同孫先叫偉大?!咁可唔可以話個新抱養埋6299先叫孝順?!

大宅

瑩mama 發表於 17-12-15 11:06
有時候有得揀,邊個想寄人籬下?唔夾就係唔夾,再好脾氣長時間同唔夾嘅人住都會屈到爆,有d人唔經歷過就唔 ...

無意批判任何人,我既睇法係新抱覺得受盡委屈,99亦唔見得好受。好多時99都係被逼‘被同住’,佢地都係無選擇!唔否認大部分99都難相處,包括我自己99,但比得個孫99睇兼住埋一齊,就預左多聲氣,唔多唔少要妥協。想攞反主權,就唔好寄人籬下,辛苦大家。

大宅

瑩mama 發表於 17-12-15 11:11

我覺得爆唔一定係炒大wok,可以係係將自己心裏想法一次過講 ...

唔認同爆=講,如何被爆的是你媽媽,你可能另有一番感受。

首頁

尾頁

跳至