辦遺產揾律師

Duffy727
|
要辦遺產,唔識自己攪
又冇時間,葉謝鄧服務可靠嗎?
一般收費幾多?
不複雜的。
Duffy727
|
謝謝大家幫幫忙
Zelder
|
如有遺囑,自然多數都搵番律師攪,因為份嘢應該係律師樓做,由律師通知受益人. 收費根據資產同處理的複雜性而定。如冇,咪上金鐘高院遺產承辦處, 你上到去自然會知點做
Duffy727
|
Zelder 發表於 17-11-13 01:19
如有遺囑,自然多數都搵番律師攪,因為份嘢應該係律師樓做,由律師通知受益人. 收費根據資產同處理的複雜性 ...

我上過了,但我不識辦公証書文件....

Zelder
|
Duffy727 發表於 17-11-13 01:21
我上過了,但我不識辦公証書文件....

咁搵律師啦!邊間好呢D嘢好個人. 逐間打去問再揾間啱你的
Zelder
|
Zelder 發表於 17-11-13 01:32
咁搵律師啦!邊間好呢D嘢好個人. 逐間打去問再揾間啱你的

不複雜應該三萬內攪到
wendykaka
|
Duffy727 發表於 17-11-13 01:10
要辦遺產,唔識自己攪
一般收費幾多?
已 pm 你律師行資料. 利申: 我不是在律師行工作, 沒有利益的. 你可致電查詢一下 .
keung0413
|
要辦遺產,唔識自己攪
一般收費幾多?

我淨係搵過葉謝鄧搞買賣樓同層樓轉名, 幾好。 最正係律師會whatsapp 我提我d 細節, 有時仲係non office hour 都覆 whatsapp.

可以打去quote 價錢先
珠媽    發表於 17-11-13 02:02
wendykaka
|
keung0413 發表於 17-11-13 01:57
我淨係搵過葉謝鄧搞買賣樓同層樓轉名, 幾好。 最正係律師會whatsapp 我提我d 細節, 有時仲係non office ...
whatsapp, 好多律師樓都有呢個服務.
GoGoalMa
|
其實你可以打電話去遺產承辦果度問,d職員會教你點樣做,同埋幫你約時間上去搞。
PYChow
|
要辦遺產,唔識自己攪
一般收費幾多?

想問一下你最後搵左咩律師?收費多少?