懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

頭先打去姑娘態度超差,佢問左我預產期幾時就話20w要照,然後話無期cut線...其實係咪個個打去啲姑娘都係咁態度

大宅

ar_yo2 發表於 17-11-13 11:19
頭先打去姑娘態度超差,佢問左我預產期幾時就話20w要照,然後話無期cut線...其實係咪個個打去啲姑 ...

我10月尾打去,都唔算好差,但都冇咩禮貌,不過諗諗吓算啦,我又唔係去睇佢,希望醫生唔係咁就ok啦,因為我都係喺呢道見有人話唔錯,所以揀佢

伯爵府

回覆 ar_yo2 的帖子

我係約左佢呀,11W多D就打去,好好彩第一次已經有姑娘接,而且無特別覺得佢無禮貌,佢問我幾時預產期,跟住畀日子同時間,我話OK就CONFIRM了。唔知係咪有唔同o既人接線,好多人都話態度好差,我果次又幾好喎。
我係下午5點幾打去。

複式洋房

ipcs 發表於 17-11-13 14:03

我係約左佢呀,11W多D就打去,好好彩第一次已經有姑娘接,而且無特別覺得佢無禮貌,佢 ...

我都約咗聽日照
打去 book 姑娘又無咩喎丶幾好禮貌
Book 謝醫生係因為我醫生 refer 嘅,唔知有無關係

大宅

美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

可能我無人介紹 所以佢態度無咁好 佢都有問我有冇人介紹嘅

伯爵府

我都無介紹人呀,我話上網睇FORUM找到佢,姑娘都無咩野喎~應該都唔關事o既~

男爵府

頭先打去姑娘態度超差,佢問左我預產期幾時就話20w要照,然後話無期cut線...其實係咪個個打去啲姑 ...
我係我自己婦產科醫生叫自己診所姑娘打去約既,所以無感受過姑娘係點。醫生就幾好,解釋得好清楚,會一直教你睇。

大宅

回覆樓主

無(emoji)睇(emoji)估唔到咁full

男爵府

我都係睇佢,姑娘同醫生都nice

大宅

回覆樓主:

第一次打去問叫我比預產期佢,完全唔問我想幾時或幾時得閒,一比就某月某日幾點,我話嗰日唔得閒,如果邊月邊日得嗎?佢即話唔得,無期,byebye(即cut線)
隔左兩星期再打去問下
姑娘:喂
我:唔該想問邊月邊日有無時間做結構?
姑娘:無,無期full晒,byebye(立即cut線)

咁樣態度如何……………

大宅

今日打塊book姑娘又好nice,即時約到!但我上胎都試過打去book姑娘態度好差,但之後再打去就冇野,可能真係個別姑娘問題,so far去見謝醫生當日過程順利愉快!

大宅

回覆樓主

前幾日先去照完結構,又唔覺得姑娘無禮貌喎,加上醫生好細心講解得好詳細⋯

大宅

回覆樓主

我打去約期同過到去姑娘都幾nice wor

大宅

回覆樓主

我老公打去幫我約期的,態度我唔太清楚但老公講我知就類似趕收線嗰d。因為我真係遲book (15-16週),所以得返一個時間我哋照要。

So far 檢查完個醫生幾好幾細心。

大宅

chababycha 發表於 17-11-13 23:23
第一次打去問叫我比預產期佢,完全唔問我想幾時或幾時得閒,一比就某月某日幾點,我話嗰日唔得閒,如果邊月 ...

係囉 其實照結構18-22都照得 我先13w 無諗咁快無曬期(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

回覆樓主

有個姑娘聽電話態度唔太好,但去到無乜嘢。
謝醫生好細心講解清晰,收費較平($1800)無期都正常
最好11.12週就打去book,早左想book姑娘會叫你12週再打去
我囡囡好麻煩,我照左好耐,我諗有2~3個鐘,中間有入過第二個媽咪一take過,謝醫生要照到哂為止,有時會再重複心臟部分,因為好緊要。
仲因爲囡囡唔合作要第二個星期先返去影相,都無額外收費,呢樣好好

大宅

ar_yo2 發表於 17-11-14 13:30
係囉 其實照結構18-22都照得 我先13w 無諗咁快無曬期(emoji)(emoji)(emoji)

因為平,所以好快full...

謝喜兒 11-12周就要卜架啦。
今天再大的事,明天就是故事

大宅

珍妮仔 發表於 17-11-15 16:50
因為平,所以好快full...

謝喜兒 11-12周就要卜架啦。

近年尾真係好難約

洋房

回覆樓主:

我早前照係婦科醫生幫我book, 反而謝醫生個邊會嫌婦科醫生幫我book個期太遲,叫我早d去照。當日照,謝醫生好詳細,咩都照哂,而因為呀b唔多合作,照左好耐,佢地仲請左我食糖,希望呀b合作d.最後,由11:00照到lunch後再返去照先照哂。

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

loobeebee 發表於 17-11-13 15:22
我都約咗聽日照
打去 book 姑娘又無咩喎丶幾好禮貌
Book 謝醫生係因為我醫生 refer 嘅,唔知有無關係

想問下找謝醫生照結構,我約了早上,是否可取全日假紙?謝謝

首頁

尾頁

跳至