網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

今年第1次玩雙11,我知道一定會俾平時慢,有經驗嘅jm,你哋會等幾多日才會決定申請退款架? 今曰我已旺旺賣家問,佢話追下倉嗰邊喎。

珍珠宮

畀面勳章

回覆 meiyip 的帖子

你直接同佢講再唔出貨就申請退款, 之後直接接申請退款

通常好快就會發

我D貨到曬集運了.......仲未出貨有D過份

子爵府

回覆樓主:

我會計時
第二日仍無動靜,會好客氣地旺旺問原因。
原因合理,會再等兩天,仍無進展,會旺旺告知我有期限,客氣地請佢幫忙加快速度。
若然第二次旺旺都唔見有進展,我就早上旺旺說等到晚上十點無進展,我直接申請退款。

雙十一有十四天的確認期限,快遞在雙十一後未能即日處理我會見諒,但我都唔會任由佢拖。

別墅

除非急用啦,我預一星期出貨都可以接受

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

淘寶寫明双11期間17號前發貨都正常,所以17號都未發就退款

你有無旺旺店家問下?如果係旗艦店生意好,通常都遲出貨

注:我記錯原來係26號前要有攬收

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

竇漪房 發表於 17-11-14 17:23
淘寶寫明双11期間17號前發貨都正常,所以17號都未發就退款

你有無旺旺店家問下?如果係旗艦店生意好,通常 ...

....17號都未發..先可退款? .... 用虛假發貨, 可以早D 嗎?

間店佢1111已發貨, 查實都今日先話出左, 但又未見快遞INFO, 所以打算取消單...... 日日都話快遞問題, 最後原來是佢問題...

Stay Hungry , stay foolish !!

大宅

今曰旺旺問咗客服,佢話係倉嗰邊問題,會幫我跟,聽日再冇消息我就俾個deadline佢,唔發就取消定單。謝謝jm教路。

禁止訪問

侯爵府

meiyip 發表於 17-11-14 13:17
今年第1次玩雙11,我知道一定會俾平時慢,有經驗嘅jm,你哋會等幾多日才會決定申請退款架? 今曰我已旺旺賣 ...

我都有6單未出,其中兩間大牌,臨住比多兩日時間

大宅

回覆樓主

其實雙11咁多單,都預左賣家、速遞要多d時間,到左集運再落黎等派貨都會耐d架

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

hinhin_ma 發表於 17-11-14 17:31
....17號都未發..先可退款? .... 用虛假發貨, 可以早D 嗎?

間店佢1111已發貨, 查實都今日先話出左, ...

唔係,你想退隨時都得

不過双11期間最遲攬收係26號,我覺得5日內發貨都可以接受!

伯爵府

回覆樓主:

其實雙11買野真係預左佢遲幾日發貨呀。又要平又要快係尼d大日子好難嫁。

子爵府

樓主,

你都要集運,你可以留意下其他貨到左未
若果其他貨都到集運倉,你就要考慮沒有正式寄出貨品的那間,還要不要。

始終,只係賣家發貨,並沒有攬件,即沒有實際的發貨訊息,
搞咁耐,其他貨都到齊了,只差這間,賣家究竟在搞什麼呢?

伯爵府

meiyip 發表於 17-11-14 13:17
今年第1次玩雙11,我知道一定會俾平時慢,有經驗嘅jm,你哋會等幾多日才會決定申請退款架? 今曰我已旺旺賣 ...

有啲發左冇物流仲衰

男爵府

樂癲肥熊餅 發表於 17-11-15 00:59
有啲發左冇物流仲衰

有件貨雙11賣家已按發貨…
仲有埋順風快遞號碼,
但未有任何物流訊息,
問賣家佢都認未發,
我話未發你又按發貨,
仲要已經三四日,
佢話會發…我問佢幾時,
佢話哩幾日
依家一係等一係用物流無跟踪紀錄申請退款,
但就無咗件想買嘅平貨
其他貨又未到齊;
我會等多兩日先!

伯爵府

我掛念嫲嫲 發表於 17-11-15 05:03
有件貨雙11賣家已按發貨…
仲有埋順風快遞號碼,
但未有任何物流訊息,

你個肯認已經好好 我仲有兩三單,11號當日已經發,啲賣家一律話雙十一原因,今日先發都已經有物流,覺得係未發,唔係人地未收件

男爵府

開心吸收勳章 我的育兒心得勳章

回覆樓主:

我都係,琴日都仲有2單,11已虛假發貨,一直無物流訊息,兩間都係天貓店,朝早問佢仲係答埋d行野(咩會催下快遞,11貨多個d)下午開始狂問佢,兩間都終於肯認未發,一間話件貨無咗我要個隻色,通知唔切我!一間係根本未發,未發個間話叫我等到16號再睇物流訊息,唔憂做咁,叫我一係拒收退款(我係集運無得拒收),勁串無誠意解決間題!
咁耐無物流訊息一定關店主事,建議不停追問,客務無反應我會按退款!

大宅

竇漪房 發表於 17-11-14 19:23

唔係,你想退隨時都得

咁我等到17號,如果都未發就退款啦

大宅

另外有2間,由11號攬收到而家,又係冇更新,係咪要等到26號?我已旺旺問店家,未覆

大宅

ko3go 發表於 17-11-14 22:39
樓主,

你都要集運,你可以留意下其他貨到左未

咁我等埋其他到齊集運先啦,想問下自動打款係幾天?

首頁

尾頁

跳至