親子旅遊

跳至

首頁
12345...35

尾頁

別墅

我地一行12人,分兩批到達悉尼前後玩14日,由於人數比較多,所以大家熱門推介的service apartment都不在選擇範圍內,一來唔化算,二來幾家人想一齊住等大人小朋友一齊玩.機票已訂好,現在要為住宿煩惱
行程方面打算 SYD 5天, GC 4天, BNE 1-2天,返回SYD留2天就走
SYD 會去Feathdale, Blue mountain, Fish market, Opera House, 悉尼大橋,去下公園咁...
GC 想去睇藍光虫,觀鯨, Currumbin Wildlife Sanctuary, 主題公園, Charis Market食野.....
BNE 完全未有計劃

[size=14.6667px]以上只係初步計劃,大家不如分享下你地明年既澳洲之旅等我參考下

[size=14.6667px]我現在仲諗緊去到GC自唔自駕好,因為人多,如果坐車又好似有點煩

子爵府

小bb女 發表於 17-11-15 17:47
我地一行12人,分兩批到達悉尼前後玩14日,由於人數比較多,所以大家熱門推介的service apartment都不在選擇範 ...

我都plan緊去黃金海岸, brisbane 加sydney或者melbourne二選一, 八月份去sydney 係咪冇咁凍呢 ?

別墅

wendyyy 發表於 17-11-17 00:04
我都plan緊去黃金海岸, brisbane 加sydney或者melbourne二選一, 八月份去sydney 係咪冇咁凍呢 ?
...

個人理解加資料搜集上應該是,因為MEL比SYD南。你訂左機票未?

大宅

我8月會去MEL 6日,然後SYN 3日再去BNE加Gold Coast7日。昨天剛好買了Virgin Australia

大宅

我地5大2小,有老有嫩,所以應該全部自駕

別墅

Optical8899 發表於 17-11-17 00:17
我地5大2小,有老有嫩,所以應該全部自駕

快啲努力計劃,大家互相幫忙

子爵府

Optical8899 發表於 17-11-17 00:15
我8月會去MEL 6日,然後SYN 3日再去BNE加Gold Coast7日。昨天剛好買了Virgin Australia ...
係咪 DIRECT FLIGHT ? 內陸機呢 ?

子爵府

小bb女 發表於 17-11-17 00:06
個人理解加資料搜集上應該是,因為MEL比SYD南。你訂左機票未?
未呀, 重諗緊各處留既天數. 但睇左skyscanner, 坐國泰 + virgin aus 內陸.

大宅

去程direct, 回程系cairns 轉機搭hk airline

大宅

回覆 小bb女 的帖子

要等埋阿囡考完試先有時間

大宅

Optical8899 發表於 17-11-17 00:49
去程direct, 回程系cairns 轉機搭hk airline
我見做緊promotion, 我2大2小,包埋2程內陸機$15000,所以唔諗咁多,買左先算

大宅

Optical8899 發表於 17-11-17 00:53
我見做緊promotion, 我2大2小,包埋2程內陸機$15000,所以唔諗咁多,買左先算

請問搭邊一間航空公司?

別墅

Optical8899 發表於 17-11-17 00:53

我上星期買澳航悉尼来回一萬三千幾一家四口,因為我地另外有三個家庭同行,但其中部份人要遲出發,所以無買內陸,因為未確定點玩。

大宅

回覆 chocolateice 的帖子

Virgin Austra

大宅

Virgin Australia

大宅

回覆 小bb女 的帖子

原本我都諗住book quantas 去Brisbane, 但後來見virgin連埋二程內陸機,全家都系多仟幾,所以就揀virgin,一次過玩盡佢

別墅

Optical8899 發表於 17-11-17 10:52
回覆 小bb女 的帖子

原本我都諗住book quantas 去Brisbane, 但後來見virgin連埋二程內陸機,全家都系多仟 ...

但我地人多,未定到點行,只好捕下廉航

大宅

回覆樓主:

聽講八月 Melbourne都凍,相反 gold coast較和暖,怕唔怕唔適應?

我諗緊只去 Brisbane + Gold Coast,好似易啲 handle

別墅

回覆 muimui2 的帖子

MEL應該會凍,所以我去悉尼

大宅

Optical8899 發表於 17-11-17 10:49

Virgin Australia

謝謝回覆。

首頁
12345...35

尾頁

跳至