一瞓醒就腰骨痛

moyan
|
痛2個鐘左右又冇事,日日係咁,
係咪床褥問題,新床褥好淋的, 換左又好浪費。
有冇乜野可加喺上面硬少少?
琛愛
|
moyan 發表於 17-11-15 18:40
有冇乜野可加喺上 ...

我都係
drumay
|
用個細啲嘅枕頭頂住條腰訓
ho3186
|
moyan 發表於 17-11-15 18:40
有冇乜野可加喺上 ...

我自己之前都系咁,朝朝都系腰骨痛醒我,換左床褥再0訓多個零月,唔知邊日就再無腰骨疼啦
我換左張cheap cheap軟硬兩邊床褥咋,貪夠平試左5 0岩都無咁肉疼
kaikaiwongsar
|
買張床墊睇下得唔得
moyan
|
ho3186 發表於 17-11-15 20:48
我自己之前都系咁,朝朝都系腰骨痛醒我,換左床褥再0訓多個零月,唔知邊日就再無腰骨疼啦
我換左張cheap c ...

請問你之前嗰張又係新的嗎?thx
moyan
|
kaikaiwongsar 發表於 17-11-15 20:53
買張床墊睇下得唔得

唯有試試,新床褥也五位數字,瞓左三個月咋
wcpcelia    發表於 17-11-16 17:19
moyan
|
琛愛 發表於 17-11-15 19:57
我都係

又係新床褥?
Jasmine-4711
|

我估床墊唔夠硬,冇咩作用。只可要來防滲尿/血。
kiko_mami
|
可能太淋,買返張硬少少既床墊放上去訓
Supertalkative
|
我都係 訓到淋醒先痛
琛愛
|
moyan 發表於 17-11-15 22:23
又係新床褥?

不是
ho3186
|

0訓到腰骨疼果張0訓左2年零,系無啦啦朝朝疼醒,後來聽人講要0訓硬身d既床褥對條腰先系好,所以就換左佢囉
kkpretty
|
買張硬小小床墊
kaikaiwongsar
|
moyan 發表於 17-11-15 22:22
唯有試試,新床褥也五位數字,瞓左三個月咋

nncu
|
我半年前換左張床褥,條腰都係痛醒
muimuiava
|

我都係,最緊要啱用,痛醒真係好難頂
carolchingma
|
muimuiava 發表於 18-1-4 14:39
我都係,最緊要啱用,痛醒真係好難頂

x2
luvkaka
|
回覆 moyan 的帖子

未起身時用手係咁"初"熱條腰, 一陣過咗熱氣就冇事
kyliema2006
|
瞓覺時多轉身才不會腰覺痛,睡姿長期不變更,條腰承受很大壓力咪腰骨痛囉。所以要配合一張可容易轉身的床裖。