婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

其實可能件事發生係你身上
你自己都有情緒
講出黎果時可能好嬲 語氣唔太平靜咁
外人唔知真實發生咩事
見你咁激氣就誤會係你EQ唔好

好多時外人睇覺得係小事
但真係結左婚嘅人先知 小事積埋就係大事
婆媳關係就係咁黎

大宅

回覆樓主:

我明樓主心情,我唔駛同奶奶住但我唔鍾意我奶奶。我有同學結婚後要同奶奶住,仲話奶奶老爺好錫佢,話我自私,唔識為男家諗,人地養到個仔咁大,結婚駛人地果仔咁多錢喎。。心諗佢結婚擺酒攪得麻麻,(婚紗唔白,結婚相簿爛埋)但又扮晒有經驗加去話人唔識同奶奶相處。。。。(心諗未同99住過就知夾到,我唔信囉)同呢d人講徙氣啦。

珍珠宮

回覆 jenkaka 的帖子

乜你同學咁樣假

大宅

kayingg 發表於 17-12-11 09:57
要真真正正同奶奶住過同生左...
先會知有幾麻煩,唔好話幾好嘅奶奶會唔岩。
同自己呀媽都會啦!

jm講得0岩,我阿媽(佢已經係捱得加好脾氣)都話對住自己阿媽有時都頂唔順,何況人地阿媽。。所以,相見好同住難,講得好0岩。。。我同99去過1次旅行已經怕怕加其他野溝埋一齊,我直情見都唔想見。。。可能1年1次拜年掛

複式洋房

奶茶走甜 發表於 17-12-5 15:46
除左未婚未生B, 就算結左婚但唔使一齊住, 個D間唔中見下99 (一年見6次個D) 既姊妹都唔會明白焗住一齊住..日 ...

我就係一年見6 次果類,
但係我明。。。
因為我99 次次見到都要搵野話下我,
我而家見到佢直情當見佢唔到,唔望佢,唔應佢,
佢吹我唔漲。。。

別墅

未有bb或未嫁既人 真係未必明白?
很多時候 我地都想同長輩好好相處
無奈 佢地難相處 而更大問題既 好似都係個男方媽媽問題大點
爸爸反而好多好

男爵府

homei888 發表於 17-11-17 00:01
同我99差唔多⋯
以前我老公有時煮飯佢係隔嚟係咁哦既話、
我老公會趕佢出廚房。
我奶奶又係呢類人, 我哋做啲乜都要跟佢方法先啱, 搞到我老公由細到大都無乜自信......所以奶奶响度, 我死都唔會入廚房煮飯洗碗! (甚至開飯抺枱都可以話你抺得唔好唔夠?!?! 所以我係真係Q起手做大帝算!)

首頁

尾頁

跳至