去疤類產品有無用呢?

jhjac
|
我想問呢類產品其實有無用呢?早兩日煮飯唔小心俾個煲辣到手背,其實都好小事架姐,但隔左幾日,發現辣親個個位變到好深色的紅印,好肉酸呀
yukichan
|
有少少用, 淡色D
luvkaka
|
回覆 jhjac 的帖子

我覺得有, 我做咗手術成身都係, 有用貼有用gel, 好似真係淡色D
I9528
|

但要响表面埋疤後,即用,仲要膏 + 貼,最好效果
親愛你
|
當然有啦,但要keep住擦架!
bufferzone
|
有用
jumpy
|
阿囡pk冇認真理傷口,而嗰次pk 得頗傷,不只表皮,見到脂肪層,有一寸長。後來我發覺佢傷口除咗深色仲有少少凸出,我就買除疤膏叫佢搽,淺色咗和傷口平復咗。
spicymama
|
有用,如整親或手術後要即用,效果會好好多。
愛野美奈子
|
Jm煮飯要小心啲!
我之前都試過切親手,
仲要切得好深,要兩個幾月先淡呀!
但我又無用去疤啫喱wor
欣師奶
|
去疤啫喱係有用架,但唔好當佢神藥,搽一次就得
要keep住搽先得
我要做媽媽
|
如果已經隔咗好耐時間喇,就冇咩效果,如果系新鮮形成既疤痕,可能就有效果
jhjac
|
I9528 發表於 17-11-17 16:41

但要响表面埋疤後,即用,仲要膏 + 貼,最好效果

謝謝分享,有無咩產品好用?
jhjac
|
jumpy 發表於 17-11-20 15:05
阿囡pk冇認真理傷口,而嗰次pk 得頗傷,不只表皮,見到脂肪層,有一寸長。後來我發覺佢傷口除咗深色仲有少 ...

哇咁樣真係好嚴重,要快啲好返!
jhjac
|
欣師奶 發表於 17-11-23 15:41
去疤啫喱係有用架,但唔好當佢神藥,搽一次就得
要keep住搽先得

知唔知要點樣搽先會淡得快呢?
個紅印好明顯呀,個個都問我咩事搞到咁
欣師奶
|
jhjac 發表於 17-11-24 11:33
知唔知要點樣搽先會淡得快呢?
個紅印好明顯呀,個個都問我咩事搞到咁
...
我睇報紙講,話疤痕有咩咩黃金好返個時間架,
個時間就係傷口個焦甩左之後!!!!
搽得啱時間,個疤或者印都會淡得快啲!!
chichiwing
|
你個case就算唔搽野都慢慢會淡
lovely_princess
|
有咩產品好?
love.natnat
|
請問如果脫墨後有黑印又得唔得?
jhjac
|
欣師奶 發表於 17-11-28 15:39
我睇報紙講,話疤痕有咩咩黃金好返個時間架,
個時間就係傷口個焦甩左之後!!!!
搽得啱時間,個疤或者印都會淡 ...

JM你係咪有用過?
覺得邊個牌子好用?謝謝!
jhjac
|
chichiwing 發表於 17-11-28 16:07
你個case就算唔搽野都慢慢會淡

我想淡得快啲呀嘛
呢幾日都淡左,但仲有少少印