3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

家有奀仔,想轉s26,想請教下係咪食s26可肥d,同埋真係熱氣d?

大宅

relax_bear909 發表於 17-11-20 09:22
家有奀仔,想轉s26,想請教下係咪食s26可肥d,同埋真係熱氣d?

如果奶粉夾你BB的腸胃便會肥,我BB食S26Gold面肥手脚不肥不瘦。
我不覺熱氣,通常一天一便,偶然两天一便。

別墅

relax_bear909 發表於 17-11-20 09:22

係奶粉都熱氣,我bb 剛2個半月,之前飲能恩覺的唔長肉就轉s26 ultima,唔知係咪撞啱厭奶期,佢自己減左一餐奶,由7變6餐但一直keep 住90ml,我覺得反而係瘦左,但轉左奶粉暫時留意到佢係日日都有便便,有時一日二次添,之前能恩試過便秘。邊個熱氣d 我都唔識分,依家懊惱緊佢厭奶

複式洋房

christinechloe 發表於 17-11-30 00:46
係奶粉都熱氣,我bb 剛2個半月,之前飲能恩覺的唔長肉就轉s26 ultima,唔知係咪撞啱厭奶期,佢自己減左一 ...

咁睇來奶粉又係人夾人,我個仔反而1-2m個時食能恩,一日屙好多次便便,有成3-4次。所以之後轉左奶粉。

別墅

relax_bear909 發表於 17-12-1 08:39
咁睇來奶粉又係人夾人,我個仔反而1-2m個時食能恩,一日屙好多次便便,有成3-4次。所以之後轉左奶粉。
...

係啊真係要夾,唔知係咪咁啱又撞正食完輪狀,痾得密左,有時自己覺得係未消化曬就痾咁

侯爵府

回覆樓主

我女都係飲能恩,飲得好多但都唔長肉,剛試s26

複式洋房

小艾美 發表於 17-12-4 16:32
我女都係飲能恩,飲得好多但都唔長肉,剛試s26

等你消息。。。

大宅

情況同我一樣,我亦都打算轉S 26

複式洋房

回覆樓主

大家有冇轉到s26?有長到肉嗎?我家瘦蚊雞都想能恩轉s26

侯爵府

yppahmoon 發表於 17-12-28 09:37
大家有冇轉到s26?有長到肉嗎?我家瘦蚊雞都想能恩轉s26

我有,轉了一個月左右,感覺係重手咗d。但磅數好似差不多,但會照飲

複式洋房

小艾美 發表於 17-12-29 12:51
我有,轉了一個月左右,感覺係重手咗d。但磅數好似差不多,但會照飲

過多幾日打完4個月針試轉下先

大宅

回覆樓主

如果飲S26,金裝會好過銀罐,我B兩隻都吃過,金裝明顯肥D長肉D

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至