少年成長

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

剛才地鐵站內有小朋友大叫又lur 地,個媽媽無哂辦法咁

男爵府

牛年勳章 親子王國15週年勳章

在安全情況下,我會唔理佢,比佢冷靜下

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我仔細時試過一次,我行埋一邊由得佢,適當時間去問佢喊完未?當然只會喊得更嚴重,我又行開...如此類推直至佢收聲,就直接帶佢返屋企,返到家先同佢對話,試過這次佢知咁做是什麼都不會得到的,佢就唔再做了。

複式洋房

笑得好勳章

咁既情況媽媽唔能夠成日縱容,唔可以佢扭計就順佢意

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

禁止訪問

回覆樓主

男爵府

2018復活節勳章

我都會唔理佢,由佢冷靜落黎

大宅

企埋一邊等佢喊到飽喊到夠先會理佢

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 爸B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

等佢冷靜下, 唔可以縱容, 唔係以後都會用這招, 嘗試了解小朋友lur 地的原因, 是得不到想要的東西還是什麼, 要教佢正確的價值觀

禁止訪問

BB防敏心得分享勳章

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我對仔女都試過係好細個嘅時候lur 地, 我2次都係由佢哋lur, 就算地下污joe, 我都由得佢, 2個都係lur一次就收手, 所以要忍得住
每日望住佢哋就充滿力量啦!

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

我大女細時試過, 第1次大字咁瞓喺地, 我由得佢, 佢見我唔理就爆喊, 我企埋一邊, 等佢喊夠先, 第2次佢又瞓地, 我唔理照行, 佢即刻起身追番我, 之後就冇再瞓地, 總之, 一定要唔怕肉酸/俾人望/指指點點, 呢招唔得逞佢就唔會再做

大宅

回覆樓主:

帶埋一二邊無咁多人既地方
由佢lur爆地

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

demii 發表於 17-11-21 17:00
在安全情況下,我會唔理佢,比佢冷靜下

讚成

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

真心由佢LUR....唔可以氹

珍珠宮

回覆樓主:

我會拖佢埋一邊由佢lur夠

禁止訪問

回覆樓主

複式洋房

回覆樓主:

帶佢去無人既地方
lur爆佢
唔好比佢囉到佢想要既野
如果唔係就會陸有黎續

禁止訪問

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章

大宅

回覆樓主:

有時做媽媽都冇辦法,如果要理別人目光去遷就個小朋友既,佢下次就會見本加厲。只有等佢自己起身,鬥耐性。

首頁

尾頁

跳至