婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

呢隻菌纏了18 個月, 睇過幾次婦科都好似唔係好斷到尾咁... 無食抗生素, 無用女性清潔液, 內褲用熱水煲, 無用護墊, 如何是好?

>______<

次次種菌結果: candida albicans , 白色念珠菌

男爵府

回覆樓主

佐敦嘉賓大廈既馬x嫻女醫生 專醫念珠菌。幾好架。可試下

複式洋房

kc1013 發表於 17-11-22 22:07
呢隻菌纏了18 個月, 睇過幾次婦科都好似唔係好斷到尾咁... 無食抗生素, 無用女性清潔液, 內褲用熱水煲, 無 ...

我之前都比念珠菌困擾左成年, 後來用過隻韓國inner garm清潔液之後就好番左啦, 如果你有興趣可以pm我....(emoji)(emoji)(emoji)

瑪瑙宮

kc1013 發表於 17-11-22 22:07
呢隻菌纏了18 個月, 睇過幾次婦科都好似唔係好斷到尾咁... 無食抗生素, 無用女性清潔液, 內褲用熱水煲, 無 ...

你本身抵抗力低就會咁。盡量多休息。做下運動。食益生菌。食紅苺素之類。會有幫助。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

複式洋房

moonlight9198 發表於 17-11-30 21:00
你本身抵抗力低就會咁。盡量多休息。做下運動。食益生菌。食紅苺素之類。會有幫助。
...

其實咁嘅情況真係要用下清潔野,用d有保證的

複式洋房

回覆樓主:

應該係酸碱問題

大宅

chic_love 發表於 17-11-26 00:16
我之前都比念珠菌困擾左成年, 後來用過隻韓國inner garm清潔液之後就好番左啦, 如果你有興趣可以pm我....( ...

pm you

大宅

heather1106 發表於 17-11-25 11:00
佐敦嘉賓大廈既馬x嫻女醫生 專醫念珠菌。幾好架。可試下

多謝媽媽推薦!我等下星期一拎報告!希望可以對症下藥後斷尾!

複式洋房

回覆樓主:

點呀,樓主斷左尾未?其實好易返發,所以要好好保養。不過香港好似唔多人有呢個習慣

子爵府

應該不會話斷尾,只能夠話醫番好,扺抗力不好時又會容易番來.我以前成日發,依假做運動加中藥,好少番發,就算有時感覺不好也會好容易激退,菲之也一樣,以前成日生,一次過生七粒,仲成10日先好到,依假又係好少生,就算出現了也一兩日就好,而且不會發得好勁.我現在是幾年無試過重感冒,我綜合左原因,就係抵抗力的問題. 中醫講過我聽,話D濕積在盆腔處清唔到就會發

複式洋房

pigmei 發表於 17-12-7 11:00
應該不會話斷尾,只能夠話醫番好,扺抗力不好時又會容易番來.我以前成日發,依假做運動加中藥,好少番發,就算有 ...

有無諗過清潔下?

首頁

尾頁

跳至